Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα αναδημοσιεύσεις 30 μήνες και δεν ξήλωσαν ούτε... καρτ ποστάλ

30 μήνες και δεν ξήλωσαν ούτε... καρτ ποστάλ

Δημοσιεύτηκε 12/02/2010

...«Βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για την αποξήλωση περίπου 4.000 παράνομων πινακίδων που θα κοστίσει 50.000 ευρώ»...

Η δήλωση ανήκει στον αντιδήμαρχο Οικονομικών της Αθήνας Νίκο Βαφειάδη και έγινε προς την «Κ.Ε.» τον Ιούλιο του 2007, στα μέσα δηλαδή του πρώτου έτος άσκησης δημαρχιακών καθηκόντων από τον Ν. Κακλαμάνη και ενώ η Νέα Δημοκρατία ήταν ακόμη στα «πάνω» της.

Τριάντα μήνες μετά, ούτε η συγκεκριμένη ούτε καμία άλλη εργολαβία έχει ξεκινήσει...

Οι μέρες κύλησαν με τη μια υπηρεσία του δήμου να λέει ότι άλλη πρέπει να αναλάβει το έργο της αποξήλωσης, ενώ την ίδια ώρα εκατοντάδες πινακίδες συνέχισαν να αποσπούν την προσοχή των οδηγών από το τιμόνι (αυτός είναι ο προορισμός κάθε διαφήμισης) και ο ήχος από τα τρακαρίσματα και τις σειρήνες των ασθενοφόρων συνέχισε να κυριαρχεί σε μικρούς και μεγάλους δρόμους.

Δεν προχώρησε

«Η εργολαβία εκείνη δεν προχώρησε επειδή τα χρήματα ήταν πολύ λίγα και διότι δεν είχαμε δικαίωμα αποξήλωσης» μας λέει σήμερα ο Ν. Βαφειάδης, που παραμένει ένας από τους στενούς συνεργάτες του δημάρχου: «Μας έστειλε χαρτί και ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ελέγχει τα έξοδα του δήμου και μας είπε ότι δεν έχουμε δικαίωμα να εκτελούμε τέτοιο έργο», συμπληρώνει ο κ. Βαφειάδης. Του ζητούμε να μας δείξει το σχετικό έγγραφο του επιτρόπου...

Αντ' αυτού μάς δίνει έγγραφο της Διεύθυνσης Μελετών (ασχολείται με τα τεχνικά θέματα και υπάγεται στον αναπληρωτή δημάρχου Χρόνη Ακριτίδη), η οποία απαντά στη Διεύθυνση Δημοτικών Προσόδων (υπάγεται στον ίδιο τον κ. Βαφειάδη). Το έγγραφο έχει ημερομηνία 29/6/09 και απαντά σε έγγραφο της ΔΔΠ, η οποία είχε ζητήσει (19/5/09) από τη Διεύθυνση Μελετών να συντάξει και να δημοπρατήσει μελέτη για την καθαίρεση παράνομων διαφημιστικών μέσων.

Η Διεύθυνση Μελετών επικαλείται «πρόσφατες αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου» και «επαφή με την εντεταλμένη επίτροπο στον Δήμο Αθηναίων» για να αποφανθεί ότι «η εργασία απομάκρυνσης των παράνομων διαφημιστικών μέσων πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 28/80 και του νόμου 3463/06»... Δηλαδή από τη ΔΔΠ και όχι από τη Διεύθυνση Μελετών. Ολα αυτά, δύο χρόνια γεμάτα μετά τις εξαγγελίες ότι η εργολαβία είναι έτοιμη!

Ενα συμβούλιο

Την ίδια περιβόητη εργολαβία συναντούμε και σε συζήτηση μέσα στο δημοτικό συμβούλιο στις 22 Σεπτεμβρίου του 2008. Τότε, το θέμα συζήτησης αφορά συμφωνία του δήμου με τρεις εταιρείες («Δόμηση», «Μάστερ», «Ρέμεντι») που εγκαθιστούν υπαίθριες διαφημίσεις σε 513 στέγαστρα στάσεων και 39 «πύργους» (ψηλές κυκλικές κατασκευές που μπαίνουν στο πεζοδρόμιο). Τα στέγαστρα και οι πύργοι ανήκουν στον δήμο και από τη μίσθωσή τους στις τρεις εταιρείες ο δήμος εισπράττει 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως!

Σε εκείνη λοιπόν τη συζήτηση ο αναπληρωτής δημάρχου Χρ. Ακριτίδης ενημερώνει το σώμα ότι υπάρχει «διαδικασία για την εργολαβία» με αυξημένο μάλιστα ποσόν.

«Αν θυμάμαι καλά, είναι 150.000 ευρώ, έχει πάει ήδη στη Δημαρχιακή Επιτροπή για να γίνει διαγωνισμός». Τι απέγινε με την εργολαβία που ήταν το 2008 σε εξέλιξη;

Το μόνο γνωστό είναι ότι αύριο Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010, η ίδια Δημαρχιακή Επιτροπή συζητά θέμα για: «Εγκριση πίστωσης ποσού 150.000,00 ευρώ για εργασία απομάκρυνσης διαφημιστικών μέσων που έχουν τοποθετηθεί χωρίς άδεια σε κοινόχρηστους χώρους και ιδιωτικούς χώρους».

Με τη νέα απόφαση μάλιστα, το έργο δεν θα εκτελεσθεί (;) από τη Διεύθυνση Μελετών ή τη Διεύθυνση Προσόδων, αλλά από τη Διεύθυνση Καθαριότητας.

Το παράδοξο είναι, πάντως, ότι για να προχωρήσει σε προσλήψεις 930 συμβασιούχων έργου στην Καθαριότητα, ο Δήμος Αθηναίων επικαλείται «εισαγγελικές εντολές» για την απομάκρυνση ανθυγιεινών εστιών, αλλά πουθενά τις εισαγγελικές οδηγίες που και πρόσφατα εκδόθηκαν.

Ο αντιεισαγγελέας

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικ. Μαύρος, απαντώντας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την εφαρμογή του αυτοφώρου, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η τοποθέτηση πινακίδων-επιγραφών στο οδικό δίκτυο της χώρας και η υπό τούτων εν γένει διαφήμιση αγαθών ή υπηρεσιών κατά παράβαση των οικείων διατάξεων που προβλέπουν τις προϋποθέσεις του επιτρεπτού της τοποθέτησής τους, αποτελεί διαρκές έγκλημα [...] όχι μόνο με την εφάπαξ τέλεσή του, αλλά και με την παραπέρα διατήρηση της παράνομης κατάστασης που δημιουργείται δι' αυτού και διαρκεί μέχρις ότου αρθεί η κατάσταση αυτή, η οποία προσβάλλει το έννομο αγαθό της ασφάλειας των στο πιο πάνω οδικό δίκτυο της χώρας κινουμένων οδηγών και πεζών πολιτών».

 

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΖΗΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ;

Εχουν βεβαιωθεί πρόστιμα 5 εκατ. από το 2007

 

Πάνε σχεδόν τρία χρόνια από την εποχή που το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε τελεσίδικα πολίτη ο οποίος προσέφυγε στα δικαστήρια μετά τον θάνατο του παιδιού του (το 2000), όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε προσέκρουσε στην τσιμεντένια βάση διαφημιστικής πινακίδας στη λεωφόρο Κατεχάκη.

Η απόφαση εκείνη (909/2007) ήταν αφετηρία για να εκδώσει εγκυκλίους και αποφάσεις ή έστω να κάνει δηλώσεις σειρά υπουργών. Εκτός του Χάρη Καστανίδη, που εκτός της Δικαιοσύνης είναι υπουργός Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (και πρώην υπουργός Μεταφορών), για το παράνομο καθεστώς των διαφημιστικών πινακίδων έχουν μιλήσει πρόσφατα μεν η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και ο υπουργός Υποδομών Δ. Ρέππας, παλαιότερα δε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Νάκος (βάσει δικής του εγκυκλίου ενήργησε και ξήλωσε με μοναδική αποτελεσματικότητα πινακίδες ο δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος), ακόμη και ο τέως υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς. Το χάος στο καθεστώς εγκατάστασης έχουν επισημάνει ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής, 50 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν ερώτηση τον Απρίλιο του 2008 καταλογίζοντας αδράνεια στον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, ενώ το 2006 είχε ασχοληθεί και ο Συνήγορος του Πολίτη, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι πολλές παράνομες πινακίδες τροφοδοτούνται με ρεύμα από το δημόσιο δίκτυο στέλνοντας τον λογαριασμό στα... υποψήφια θύματά τους.

Τέσσερα χρόνια μετά, το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας ακόμη συζητά το πρόβλημα και ο δήμαρχος Ν. Κακλαμάνης περιορίζεται να χαρακτηρίζει «έξυπνη» την πρόταση να κόβεται το ρεύμα που φωτίζει ή κινεί τις υπαίθριες διαφημίσεις. Στη συνεδρίαση της 25ης Ιανουαρίου 2010, όταν επανέφερε το θέμα προς συζήτηση ο Στέλιος Λάμπρου (Συμπαράταξη-ΚΚΕ) και ο Ρήγας Αξελός (Ανοιχτή Πόλη) είπε ότι είναι «ευθύνη των δήμων η απομάκρυνση των πινακίδων», ο δήμαρχος προσπάθησε να στείλει την... μπάλα στην εξέδρα λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «η κατάσταση στον Δήμο Αθηναίων είναι καλύτερη από ό,τι σε άλλους δήμους της Αττικής», ότι υπάρχουν δρόμοι που έχουν οι δήμοι, αλλά «στις μεγάλες λεωφόρους σηκώνει διευκρίνιση» και να καταλήγει στο «μπαγιόκο»: «Το ΥΠΕΧΩΔΕ είχε πάντα κάποιο κονδύλι -τουλάχιστον έπρεπε να έχει- που είναι γι' αυτή τη δουλειά. Αυτό το κονδύλι πρέπει να μεταφερθεί σε εμάς εφόσον πρέπει να το κάνει ο δήμος, διότι δεν είναι λίγα τα ποσά»!

«Διαπλοκές»

Εντυπωσιακή είναι η παρέμβαση που κάνει σε εκείνο το σημείο ο δημοτικός σύμβουλος και δημοσιογράφος Μ. Γιομπαζολιάς (παράταξη Σκανδαλίδη): «Για όσους με γνωρίζουν λίγο λεπτομερέστερα, όσον αφορά τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες, είναι ιδιαιτέρως κατανοητή η κουβέντα που θα πω τώρα», ξεκίνησε ο κ. Γιομπαζολιάς -υπαινισσόμενος προφανώς το γεγονός ότι είναι διευθυντικό στέλεχος του τηλεοπτικού σταθμού «Εξτρα». Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος σταθμός ανήκει στον επιχειρηματικό όμιλο Βρυώνη (Αλμα-Ατέρμων), που ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια να εγκαθιστά υπαίθριες διαφημίσεις. Τη δραστηριότητα αυτή συνεχίζει και σήμερα μέσω της εταιρείας «Δόμηση», ενώ κατά καιρούς έχει διατυπωθεί η άποψη ότι βρίσκεται και πίσω από άλλες εταιρείες διαφημίσεων που στήνονται και διαλύονται «εν μία νυκτί», ώστε να γλιτώνουν από τις μηνύσεις και τις καταδικαστικές αποφάσεις.

Ο κ. Γιομπαζολιάς, λοιπόν, προτείνει να κόβεται το ρεύμα στις διαφημιστικές πινακίδες λέγοντας ότι «ίσως αυτό είναι λυσιτελέστερο από την επαναλαμβανόμενη επιβολή προστίμων με την οποία -καταλάβατε τώρα-, αν κερδίζω εγώ εκατό δραχμές, πάρτε μου δύο και σας κάνω άλλες δύο δώρο»!

Εσοδα εκατομμυρίων

Ωστόσο, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Ν. Βαφειάδης επιμένει να μιλά για σημαντικά έσοδα από τις υπαίθριες διαφημίσεις, νόμιμες και παράνομες. Οπου νόμιμες, κατά τη γνώμη του, εκείνες που βρίσκονται στα στέγαστρα των στάσεων και από τις οποίες ο δήμος εισπράττει δύο εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Επαίρεται επίσης για το γεγονός ότι μετά το 2007 αυξήθηκαν τα πρόστιμα που επιβάλλονται στις άλλες, τις παράνομες. Οπως λέει, έχουν βεβαιωθεί από το 2007 πρόστιμα 5 εκατ. ευρώ και έχουν τελεσιδικήσει (άρα και εισπραχθεί) 2 εκατομμύρια ευρώ. Με τόσες εισπράξεις, γιατί άραγε ο δήμαρχος να ζητά πρόσθετα κονδύλια προκειμένου να προχωρήσει σε αποξηλώσεις;

 

Διαφημιστικές πινακίδες

«ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ» ΑΡΜΟΔΙΩΝ

με πρώτο το δήμαρχο Αθηναίων

 

«Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει»... Στην περίπτωση των παράνομων διαφημιστικών πλαισίων που κατακλύζουν πεζοδρόμια, ταράτσες, πλαϊνά δρόμων και κατηγορούνται για την πρόκληση πλήθους τροχαίων ατυχημάτων, αυτοί που εμφανίζονται να αναβάλλουν το... ζύμωμα είναι οι δήμοι. Οι οποίοι στην πλειονότητά τους, όχι μόνον αρνούνται να ξηλώσουν τις παράνομες πινακίδες, αλλά φροντίζουν να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο κομμάτι της διαφημιστικής αγοράς για είσπραξη τεράστιων χρηματικών ποσών από πρόστιμα και μισθώματα.

http://s.enet.gr/resources/2010-02/24-41a-thumb-medium.jpg

Αν και τα τροχαία ατυχήματα συνιστούν μέρος της ελληνικής τραγωδίας, οι δημοτικές αρχές επιλέγουν να παίξουν με τις εκάστοτε κυβερνήσεις το παιχνίδι της κολοκυθιάς για το ποιος έχει την ευθύνη της αποξήλωσης των παράνομων πινακίδων. Στην πιο πρόσφατη πράξη αυτού του αιματηρού παιγνίου, ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης ξιφούλκησε ως και πρόεδρος «όλων των δημάρχων» (ΚΕΔΚΕ) κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, που ξεκίνησε με δηλώσεις του (1/2/10), ενέργειες κατά του «νοσηρού φαινομένου που επιβιώνει εξακολουθητικά λόγω της απραξίας των εντεταλμένων για την προστασία των πολιτών αρμοδίων φορέων», επισημαίνοντας «αδυναμία, ολιγωρία, αδιαφορία ή ενδεχομένως ένοχη παράλειψη άσκησης των καθηκόντων τους από τα αρμόδια όργανα της αυτοδιοίκησης (δήμαρχοι, πρόεδροι κοινοτήτων) και της κρατικής διοίκησης (Γεν. Γραμματεία Δημ. Εργων, Περιφέρειες)». «Ο υπουργός Δικαιοσύνης όφειλε αντί να ζητά από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την εφαρμογή ενός ξεπερασμένου νομοθετικού πλαισίου να καλέσει την ΚΕΔΚΕ να συζητήσει το πρόβλημα» απάντησε αρχικώς ο Νικήτας Κακλαμάνης χωρίς να παραλείψει την αναφορά για «έλλειψη πόρων στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Ο Χ. Καστανίδης απάντησε ζητώντας από τους δημάρχους «να τηρούν τις δικές τους υποχρεώσεις πριν ζητήσουν αλλαγή του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου» και ο Ν. Κακλαμάνης ανταπάντησε λέγοντας ότι οι δήμαρχοι γνωρίζουν και αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, αλλά «δεν γνωρίζουν αν ο κ. υπουργός γνωρίζει τις δικές του και αν πρόκειται να τις αναλάβει».

Ποιες είναι όμως τέλος πάντων οι ασάφειες και τα κενά στο νομοθετικό πλαίσιο; Και πώς άραγε διαχειρίζεται το πρόβλημα ο κ. Κακλαμάνης μέσα στον δικό του δήμο, τον πρώτο της χώρας; Με εργολαβίες που εξαγγέλλονται αλλά μπλοκάρουν από το 2007, ατέρμονες συζητήσεις στο δημοτικό συμβούλιο γαρνιρισμένες με διαπλοκή και έσοδα πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τη μίσθωση δημοτικών πλαισίων και τα πρόστιμα που επιβάλλονται επειδή υπάρχουν παράνομες πινακίδες. Γιατί λοιπόν ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ να θέλει την αποξήλωσή τους;...

 

Αλαλούμ για το τι είναι νόμιμο και τι είναι παράνομο

Ενα παράξενο δίδυμο θυμούνται υπάλληλοι του τότε υπουργείου Μεταφορών που ασχολούνταν προ 15ετίας με την αναμόρφωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 

http://s.enet.gr/resources/2010-02/24-41b-thumb-medium.jpg

 

Ο εκδότης Γ. Κουρής και ο Φ. Βρυώνης της Αλμα-Ατέρμων να κυκλοφορούν από γραφείο σε γραφείο ζητώντας επιμόνως ενημέρωση για τις ρυθμίσεις-απαγορεύσεις που θα αφορούν τις υπαίθριες διαφημίσεις. Κάποιοι μάλιστα επιμένουν ότι έβλεπαν την τσέπη του κ. Βρυώνη να... φουσκώνει επικίνδυνα!

Ο νέος ΚΟΚ πάντως έγινε νόμος (2696) το 1999, στηριζόμενος μάλιστα στη διεθνή σύμβαση της Βιέννης και κυρίως με βάση αυτόν, τα δικαστήρια δικαιώνουν πολίτες που έπεσαν θύματα τροχαίων λόγω διαφημιστικών πινακίδων.

Πού βρίσκεται λοιπόν η ασάφεια του νομοθετικού πλαισίου την οποία επικαλείται ο Νικήτας Κακλαμάνης για να μην προχωρήσει στο ξήλωμα των διαφημιστικών πλαισίων; Για να την εντοπίσουμε χρειάστηκε να προσπαθήσουμε αρκετά. Η μελέτη του 2009 με τις προτάσεις του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) την οποία επικαλείται ο δήμαρχος Αθηναίων λέει πολλά, αλλά ελάχιστα έως καθόλου για την αποξήλωση πινακίδων. Οταν ρωτήσαμε τον γενικό διευθυντή του ΙΤΑ Σάκη Κανταρτζή, μας παρέπεμψε στον νομικό σύμβουλο της ΚΕΔΚΕ Πάνο Ζυγούρη (αντιδήμαρχο Αθηναίων επί δημαρχίας Δ. Μπέη).

Ο κ. Ζυγούρης μάς παρέθεσε το περίπλοκο «οπλοστάσιο» που περιλαμβάνει σειρά νόμων για την υπαίθρια διαφήμιση (2946/2001), τις αρμοδιότητες επί των οδών (3481/2006), διατάγματα, γνωμοδοτήσεις ακόμη και μία απόφαση του ΣτΕ (552/2008) όπου αναφέρεται ότι το δικαίωμα της διαφήμισης «αποτελεί ειδική εκδήλωση της συνταγματικά κατοχυρωμένης οικονομικής ελευθερίας». Στην επιμονή μας να περιγραφεί με απλά λόγια το κενό του νόμου, ο κ. Ζυγούρης επικεντρώνεται σε τρία σημεία:

*Στα κονδύλια που πρέπει να αυξηθούν αφού πλέον οι δήμοι έχουν ευθύνη για τη συντήρηση περισσότερων δρόμων με βάση τον νόμο 3481.

*Στο εάν μέσα στον όρο «συντήρηση» περιλαμβάνεται και η απομάκρυνση διαφημίσεων διότι δεν αναφέρεται ρητώς.

*Στο γεγονός ότι ένα ατύχημα μπορεί να συνέβη σε δρόμο που ήταν παλιότερα στη δικαιοδοσία της περιφέρειας ή του υπουργείου Υποδομών και τώρα μεταφέρθηκε στον δήμο. «Πού θα επιρρίψει το δικαστήριο ευθύνες εάν υπήρξε τέτοια αλλαγή»;

Το πρόβλημα του ποιος είναι αρμόδιος για τους δρόμους έχει παρελθόν. Οπως λέει ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Ν. Βαφειάδης, υπάρχουν οδοί όπως η Καλλιρρόης ή η Λιοσίων που μέχρις ενός σημείου ανήκουν στον δήμο, λίγο πιο κάτω στην περιφέρεια και μετά στο υπουργείο.

Υπαρκτή όμως είναι και η γενικότερη ασάφεια για το τι είναι νόμιμο και τι παράνομο. Για παράδειγμα, ο κ. Βαφειάδης μάς λέει ότι οι διαφημίσεις στις 513 στάσεις των λεωφορείων είναι νόμιμες. Ομως, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο (22/9/08) υπήρξαν αντιδήμαρχοι που δέχτηκαν ότι «πιθανόν να υπάρχουν για ορισμένες θέσεις προβλήματα» (Β. Κορομάντζος) ή πινακίδες «που δεν πρέπει να μπουν εκεί γιατί δεν πληρούν επακριβώς όλους τους κανονισμούς» (Χρ. Ακριτίδης). Ο κ. Ακριτίδης είπε τότε ότι είχε ζητηθεί προ τριετίας η συνδρομή ειδικής επιτροπής (ΕΠΑΕ) για τον έλεγχο της νομιμότητας των πινακίδων. Ομως η ΕΠΑΕ αρνήθηκε να αναλάβει το έργο «λόγω του πλήθους των περιπτώσεων» και της έλλειψης κριτηρίων «ως προς τη λειτουργία, την αισθητική της πόλης, τα κυκλοφοριακά προβλήματα που θα δημιουργηθούν».

Οσο για τον Ν. Κακλαμάνη, με τον ίδιο τρόπο που επικαλείται την ασάφεια των νόμων για να μη διακόπτει τη λειτουργία θεάτρων και χώρων συνάθροισης κοινού χωρίς άδεια λειτουργίας («Ε»-«Νυχτομάγαζα: Μπρος προστάτες και πίσω γραφειοκρατία»-5/2/07), το ίδιο κάνει και με τις παράνομες και ενίοτε δολοφονικές διαφημιστικές πινακίδες...

Άρης Χατζηγεωργίου/ Ελευθεροτυπία http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=11/02/2010&id=131047
Ενέργειες Εγγράφων
  • Αποστολή
  • Εκτύπωση
  • Bookmarks
ανακοινώσεις
Συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο Matrix24.gr και τον Γιώργο Μελιγγώνη 28/02/2014
Δήλωση του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδη μετά την ξενάγηση στην έκθεση του «Rethink Athens» 28/02/2014
Σημεία συνέντευξης του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο VIMA FM και την εκπομπή των Ξενάκη – Αδαμόπουλου 27/02/2014
Δήλωση του υποψήφιου δήμαρχου Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδη σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Καμίνη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. 26/02/2014
Δήλωση του υποψήφιου δήμαρχου Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη, Γαβριήλ Σακελλαρίδη σχετικά με τις δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότη Μηταράκη για το πάρκο Ελληνικού 26/02/2014
Η Ανοιχτή Πόλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας γης και του νερού 24/02/2014
Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του υποψήφιου δήμαρχου με την «Ανοιχτή Πόλη» Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην εκπομπή των Λυριτζή και Οικονόμου στο Σκάι Ραδιόφωνο 20/02/2014
Να προχωρήσει επιτέλους η δημιουργία χώρου πρασίνου στο οικόπεδο της ΔΕΗ στους Άνω Αμπελόκηπους 20/02/2014
Επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Αλληλεγγύης Αθήνας 14/02/2014
Σημεία από τη συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων με την "Ανοιχτή Πόλη", Γαβριήλ Σακελλαρίδη στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου 14/02/2014
Περισσότερα...
 
map.png