Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα ανακοινώσεις 2007 Η Ανοιχτή Πόλη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η Ανοιχτή Πόλη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοσιεύτηκε 15/10/2007

- Αναπαντητα τα ερωτήματα για τους Ρομά του Βοτανικού και το Γήπεδο - Πρωτοφανής απειλή ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης

 

Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο η Ανοιχτή Πόλη έθεσε τα παρακάτω θέματα σε εκτός ημερησίας συζήτηση, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα των Ρομά του Βοτανικού και στην κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟ στον Ελαιώνα.
Ο δημοτικός σύμβουλος, Αλέξης Τσίπρας, αφού πρώτα ενημέρωσε το σώμα για την κλήση που έχει δεχθεί προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας σε μήνυση εκπροσώπου ΜΚΟ εναντίον του Νικήτα Κακλαμάνη για το ζήτημα των Ρομά του Βοτανικού, ζήτησε από το Νικήτα Κακλαμάνη να ενημερώσει το σώμα για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο δήμος σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. 

Μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας, είπε:

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι έλαβα μια κλήση από εκπρόσωπο ΜΚΟ για να καταθέσω ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του Νικήτα Κακλαμάνη, χωρίς να  έχω ενημερωθεί, πράγμα το οποίο δεν είθισται. Είναι έξω από τη λογική μας. Θα θέλαμε να γίνει σαφές ότι θεωρούμε ότι οι πολιτικές αντιπαραθέσεις μόνο μέσα από πολιτικούς δρόμους μπορούν να επιλυθούν με εποικοδομητική κριτική και δημοκρατικό έλεγχο. Εμείς ότι έχουμε να πούμε για το θέμα το λέμε δημόσια και όχι δια μέσου της δικαστικής οδού.

Παρεμπίπτοντος, όμως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το ζήτημα των Ρομά στην περιοχή του Βοτανικού-Ελαιώνα κάθε άλλο παρά έχει λυθεί. Την προηγούμενη εβδομάδα (Πέμπτη 4 Οκτωβρίου) έλαβε χώρα άλλο ένα περιστατικό στον καταυλισμό των Ρομά που βρίσκεται στην οδό Θεσσαλίας στη συνοικία Μαρκόνι όπου διαμένουν περίπου 40 οικογένειες. Πάνοπλοι αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων περικύκλωσαν τον καταυλισμό και χωρίς ένταλμα ή παρουσία εισαγγελέα προσήγαγαν 11 Τσιγγάνους. Επίσης, την προηγούμενη Τετάρτη κάτοικοι της περιοχής του Ταύρου διοργάνωσαν διαμαρτυρία μπροστά από το Υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας την άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει ανακύψει με την καύση καλωδίων και την τοξική ρύπανση που αυτή παράγει.  

Είναι σαφές ότι εδώ υπάρχει ένα συγκεκριμένο κοινωνικό πρόβλημα στο οποίο δεν μπορείτε να συνεχίζετε να κλείνετε τα μάτια περιμένοντας ή και ελπίζοντας στην ενεργοποίηση μηχανισμών κοινωνικού αυτοματισμού. Εμείς θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον κ. Κακλαμάνη, επειδή έχουν περάσει τέσσερις μήνες από την τελευταία φορά που θέσαμε το θέμα, ποιες είναι οι ενέργειες του Δήμου για τη μετεγκατάσταση αυτών των ανθρώπων; Δεδομένου ότι με βάση την σχετική υπουργική απόφαση που ρυθμίζει την μετεγκατάσταση τέτοιων πληθυσμών (ΚΥΑ 23641/03.07.2003), ο καθορισμός των κατάλληλων χώρων για την προσωρινή εγκατάσταση πλανοδίων γίνεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας μετά από πρόταση του οικείου Δήμου, η οποία εγκρίνεται από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Την τελευταία φορά η Ανοιχτή Πόλη είχε προτείνει τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, χωρίς όμως να λάβουμε καμία απάντηση. Θα θέλαμε λοιπόν, να μας ενημερώσετε γιατί τέσσερις μήνες μετά και ενώ το ζήτημα όχι μόνο υπάρχει αλλά διογκώνεται, θέτοντας σε αντιπαράθεση διάφορες κοινωνικές ομάδες, δεν έχετε καταθέσει την απαιτούμενη πρόταση στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας και δεν έχετε προβεί στις κατάλληλες ενέργειες». 

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής ο Νικήτας Κακλαμάνης υποστήριξε πως ότι ήταν στην αρμοδιότητα του Δήμου να γίνει, αυτό έχει γίνει και επανέλαβε την θέση που είχε εκφράσει και την τελευταία φορά που συζητήθηκε το θέμα ζητώντας από την Ανοιχτή Πόλη να προτείνει αυτή κάποιο ελεύθερο χώρο στα όρια του Δήμου για την μετεγκατάσταση των Ρομά. Σχετικά με τις διαμαρτυρίες του Δήμου και των κατοίκων του Ταύρου, τις οποίες θεώρησε εν μέρει δικαιολογημένες, τους κάλεσε να διαμαρτυρηθούν στην Περιφέρεια ή το Υπουργείο Εσωτερικών και όχι στον Δήμο Αθηναίων. 

Ο Αλέξης Τσίπρας ανταπάντησε ότι εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Δήμου να καταθέσει πρόταση στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας και όχι στην αντιπολίτευση και ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια και άλλους Δήμους, θα μπορούσε να βρεθεί χώρος και εκτός των ορίων του Δήμου Αθηναίων. Πρόταση η οποία δεν έχει ακόμα κατατεθεί.    

Το θέμα των εξελίξεων σχετικά με το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Ελαιώνα τέθηκε εκτός ημερησίας από τον Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος σε μια πρωτοφανή επίθεση που φανερώνει την ενόχλησή του στην κριτική και τον έλεγχο που του ασκεί η Ανοιχτή Πόλη στο θέμα της Διπλής Ανάπλασης, υποστήριξε πως οι ανακοινώσεις της Ανοιχτής Πόλης είναι ψευδείς και απείλησε, σε αντίθεση με προηγούμενη τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα για το θέμα των Ρομά, με ποινικοποίηση της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Σχετικά με το αίτημα δημόσιας διαβούλευσης είπε πως σε καμία περίπτωση δεν γίνονται οι διαβουλεύσεις από ολόκληρο το σώμα και βεβαίως δεν θα ήθελε να είναι κάποιος δημοτικός σύμβουλος της Ανοιχτής Πόλης ως εκπρόσωπος της Διοίκησης σε αυτές τις διαβουλεύσεις. Δεσμεύθηκε να ενημερωθούν εγγράφως οι παρατάξεις πριν έλθουν στο δημοτικό συμβούλιο οι τελικές προτάσεις και τελειώνοντας, εξέφρασε το δικαίωμά του να χρησιμοποιήσει όσα νόμιμα μέσα έχει αν υπάρξουν ξανά τέτοιου είδους ανακοινώσεις που θεωρεί πως τον προσβάλλουν προσωπικά.   

Απαντώντας στον δήμαρχο ο Αλέξης Τσίπρας είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Ασκούμε το δικαίωμα και την υποχρέωσή μας, εντός και εκτός συμβουλίου, να ελέγχουμε τις αποφάσεις και τις διαδικασίες, να ασκούμε κριτική στο έργο της δημοτικής αρχής. Δεν κάνουμε τίποτα παραπάνω. Δεν αντιπαρατιθέμεθα και δεν αντιδικούμε ούτε με επιχειρηματίες ούτε με εκπροσώπους Ανωνύμων Εταιρειών, ούτε βεβαίως έχουμε πρόθεση να δικάσουμε τις προθέσεις σας. Αλλά, ίσως με σκληρό τρόπο πολλές φορές, παρεμβαίνουμε ώστε να διορθώσουμε πράγματα ή κινήσεις και κάνουμε αντιπολίτευση. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ενοχλείστε που κάνουμε αντιπολίτευση. Δεν ρωτήσαμε δε δια δικών μου δηλώσεων, είμαστε μια συλλογικότητα που βγάζει ανακοινώσεις, εγώ δεν μίλησα για το θέμα δημοσίως, εγώ μιλώ στο δημοτικό συμβούλιο. 
Αναρωτηθήκαμε αν θα υπάρξει μια δημόσια διαβούλευση εντός του δημοτικού συμβουλίου για το μέλλον της διπλής ανάπλασης, το κορυφαίο θέμα που αφορά τον Δήμο Αθηναίων την τρέχουσα τετραετία. Διαβάζουμε δημοσιεύματα κι ακούμε ότι υπάρχουν εξελίξεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημέρωση. Και δεν έχουμε ενημέρωση διότι ζητήσαμε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να έχουμε ένα εκπρόσωπο στην Εταιρεία Ειδικού Σκοπού, δεν είχε καμία αντίρρηση ο κύριος Μπεχράκης, προς τιμήν του, παρόλα αυτά ο εκπρόσωπος μετά από δύο παρουσίες κρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο πως δεν πρέπει να είναι άλλο εκεί. Δεν έχουμε ενημέρωση και νομίζουμε πως ούτε οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν ενημέρωση. Δεν σας ζητάμε ούτε να μας ορίσετε εκπροσώπους στις διαπραγματεύσεις, ούτε να διαπραγματεύεστε και ταυτόχρονα να έχετε κι εμάς να σας τραβάμε από το μανίκι. 

Θα έπρεπε όμως είτε να γίνει μια δημόσια συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, είτε να  καλέσετε τους επικεφαλής των παρατάξεων και να μας ενημερώσετε για τις εξελίξεις. Διότι ακούμε ότι υπάρχει plan B. Ποιο είναι αυτό το plan B; Διότι ακούμε ότι δεν προχωράει, κι αν εγώ για κάτι εγκαλώ είναι διότι δεν προχωράει η διαδικασία. Όσο καθυστερεί  ο διεθνής διαγωνισμός για τον ανάδοχο του έργου τόσο θα καθυστερεί και το έργο στα Κουντουριώτικα και τη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Είμαστε οι πρώτοι που θα θελήσουμε να γίνει γρήγορα το έργο αλλά με τους όρους και με τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει. Έχουμε διαφωνίες και τις ξέρετε. Θέλουμε ένα γήπεδο μέσα σε πάρκο υψηλού πρασίνου και όχι σε πάρκο γυάλινων ουρανοξυστών και εμπορικών κέντρων.

Το δεύτερο που είναι ουσιαστικό στο συγκεκριμένο θέμα είναι να μας απαντήσετε πολύ συγκεκριμένα, και δεν σας εγκαλούμε για αυτό γιατί κι εμείς δεν είχαμε θεωρήσει ότι ήταν τόσο σημαντικό, το θέμα του 15% των εισιτηρίων. Τώρα όμως έχει αναδειχθεί μέσα από την αντιπαράθεση δύο εκπροσώπων της Παναθηναϊκής οικογένειας, δύο επιχειρηματιών, έχει αναδειχθεί ένα ζήτημα το οποίο από ότι φαίνεται είναι μείζον. Αφορά τον τρόπο πληρωμής του 15% των εισιτηρίων από τον ιδιοκτήτη, την ΠΑΕ, στον Ερασιτέχνη και νομίζουμε πως υπάρχει αναλογία και αντιστοιχία στον τρόπο που εμείς θα έχουμε να λαβαίνουμε τα οφέλη μας από το 15% των εισιτηρίων. Αν λοιπόν φτάσουμε σε μια κόντρα αντίστοιχης αυτής του ερασιτέχνη με την ΠΑΕ, πως θα διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του Δήμου; Μήπως λοιπόν πρέπει, με βάση αυτό που ανέκυψε, να πάμε σε τροποποίηση προκειμένου να μπει μια πολύ απλή λέξη ότι η εκκαθάριση των εισιτηρίων θα γίνει στην τιμή που πληρώνει ο φίλαθλος αφαιρουμένου του ΦΠΑ; Πάρα πολύ απλό, προκειμένου να μην έχουμε τα αντίστοιχα προβλήματα.

Τέλος, αυτό που θέλουμε να επισημάνουμε ότι η ενημέρωση των παρατάξεων για τις προθέσεις σας δεν θα αποτελέσει εμπόδιο, ίσα- ίσα θα διευκολύνει ώστε να βοηθήσουμε όλοι ώστε να διαφυλαχθούν τα δικαιώματα του Δήμου και να προστατευθεί η περιουσία του Αθηναϊκού λαού. Διότι οι επιχειρηματίες έχουν συμφέροντα, εμείς όχι. Καλά κάνουν και τα διεκδικούν, εμείς όμως έχουμε υποχρέωση και όχι συμφέρον να εξυπηρετήσουμε το κοινωνικό όφελος».

Στην απάντησή του ο Νικήτας Κακλαμάνης είπε πως το συμφέρον που έχει είναι αυτό της πόλης του και πως δεν εισέρχεται στα προβλήματα που υπάρχουν εντός Παναθηναϊκού και σχετικά με το θέμα της «τρίτης εταιρείας» επανέλαβε την πάγια θέση περί του δημοσίου ελέγχου των λογιστικών του Δήμου. 

Ο δημοτικός σύμβουλος Ρήγας Αξελός, τοποθετούμενος σχετικά με το ζήτημα της Διπλής Ανάπλασης και απαντώντας στην τοποθέτηση του Νικήτα Κακλαμάνη, είπε μεταξύ άλλων:

«Δεν θα ζητήσουμε “λεσέ πασέ” από κανέναν επιχειρηματία για να τοποθετηθούμε δημόσια επί οποιουδήποτε θέματος. Και σήμερα, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο δεχθήκαμε μια απειλή, ότι την επόμενη φορά που ο δήμαρχος θεωρεί πως τον προσβάλλει η ανακοίνωσή μας τότε θα τα πούμε στα δικαστήρια. Αν θεωρείτε ότι αυτός είναι ο χώρος για να αντιπαρατίθενται εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, προχωρήστε. Δεν μας φοβίζετε. Εμείς απλώς θα υπογραμμίσουμε ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των αθηναίων πολιτών και ότι είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε προκύψει. Σας καλώ όμως να ανακαλέσετε τη βαριά αυτή φράση».  

Στην απάντησή του ο Νικήτας Κακλαμάνης εξήγησε ότι μίλησε έτσι διότι θεώρησε ότι εθίγει προσωπικά, αλλά για τον ίδιο δεν συνεχίζει να υπάρχει θέμα.  
 
Η δημοτική σύμβουλος Άννα Φιλίνη, έθεσε σε προ ημερησίας συζήτηση το ζήτημα της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη συμβολή των οδών Πλαπούτα και Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια καθώς και το ζήτημα του 26ου βρεφονηπιακού σταθμού στα Σεπόλια.  

Σχετικά με την κεραία κινητής τηλεφωνίας στα Εξάρχεια, η Άννα Φιλίνη, μεταξύ άλλων, είπε: 

«Πριν τοποθετηθώ για τη συγκεκριμένη κεραία θα ήθελα να τοποθετηθώ για το γενικότερο θέμα των κεραιών, οι οποίες πραγματικά ιδίως τον τελευταίο χρόνο φυτρώνουν σαν μανιτάρια. Ο Δήμος οφείλει να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες. Οφείλει να συμπαρασταθεί στους κατοίκους της πόλης όταν αυτοί κινητοποιούνται για να προστατέψουν την υγεία τους.   

Συγκεκριμένα, για την κεραία στην Πλαπούτα και Καλλιδρομίου, η οποία έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή. Στις 12 Σεπτεμβρίου 2007, η επιτροπή κατοίκων, μέσω του αστυνομικού τμήματος της περιοχής, ζήτησε να ενημερωθεί από την Πολεοδομία για το αν υπάρχει σχετική άδεια λειτουργίας της κεραίας. Αντίστοιχο αίτημα έχει καταθέσει και το πρώτο διαμερισματικό συμβούλιο με απόφαση του στις 25.09.2007 (ΑΠ 450) προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χρήστο Τεντόμα. Αύριο, εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των κατοίκων για να σταματήσει η λειτουργία της κεραίας.  

Κατά διαστήματα, συνεργεία της εταιρείας επιχειρούν να ολοκληρώσουν τις εργασίες στην παραπάνω κεραία ενώ οι προηγούμενες κατασκευές κεραιών είχαν κριθεί παράνομες (Δ/νσης Πολεοδομίας, έκθεση αυτοψίας της 26/04/2006, ΑΠ 11702) καθώς στην ουσία το κτήριο είναι γιαπί εδώ και τριάντα χρόνια. Ζητάμε λοιπόν από τη δημοτική αρχή να φροντίσει ώστε οι Υπηρεσίες του Δήμου να κινηθούν ταχύτατα και να απαντήσουν στο αίτημα των κατοίκων και του διαμερισματικού συμβουλίου να λάβουν γνώση για το αν η συγκεκριμένη κεραία έχει οριστική άδεια λειτουργίας από την Πολεοδομία και να προχωρήσει στην αφαίρεση. Και επιπλέον θέλουμε μια τοποθέτηση. Πρόκειται ο Δήμος να δημιουργήσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που θα απομακρύνουν άμεσα τις κεραίες ή κάθε φορά θα είμαστε εδώ και θα ζητάμε να τοποθετηθεί ο Δήμος;».  

Ο Χρήστος Τεντόμας, αρμόδιος αντιδήμαρχος του Δήμου, σχετικά με το θέμα είπε ότι όσες κεραίες δεν έχουν άδειες θα αφαιρεθούν άμεσα. 

Όσον αφορά τον 26ο Βρεφονηπιακό Σταθμό στα Σεπόλια, η Άννα Φιλίνη, είπε:

«Πληροφορηθήκαμε από κατοίκους της περιοχής ότι δίπλα ακριβώς στο 26ο Βρεφονηπιακό Σταθμό υπάρχει μια παιδική χαρά η οποία κατασκευάστηκε μετά από επίμονα αιτήματα του συλλόγου γονέων. Η παιδική χαρά όμως παραμένει κλειστή. Θα παρακαλούσαμε την αντιδήμαρχο Ήρα Βαλσαμάκη να μας ενημερώσει για τους λόγους που η παιδική χαρά δεν έχει αποδοθεί στον παιδικό σταθμό και να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε αυτό να γίνει άμεσα».

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Ήρα Βαλσαμάκη απάντησε πως η παιδική χαρά περιμένει την έγκριση από τον ΕΛΟΤ και τον ΟΝΑ προκειμένου να λειτουργήσει.

Στη συνέχεια, ο Ρήγας Αξελός, αναφέρθηκε στο θέμα της ανάπλασης των χώρων γύρω από την πλατεία Λεύκας στο 2ο Διαμέρισμα λέγοντας:

«Γύρω από την πλατεία Λεύκας, στην προέκταση των οδών Παρασκευοπούλου, Μαργαρίτη και Αγλαονίκης, υπάρχει ένας χώρος που ήδη από το 1988 (ΦΕΚ Δ 476/6.07.2007) έχει χαρακτηριστεί ως χώρος πρασίνου και πεζόδρομος και ο οποίος έχει απαλλοτριωθεί από τον Δήμο το 1998. Το διαμέρισμα με επανειλημμένες αποφάσεις του (τελευταία ομόφωνη απόφαση στις 28/03/2007) ζητά την δενδροφύτευση και την πεζοδρόμηση των χώρων ο οποίος τώρα έχει καταληφθεί από παρκαρισμένα αυτοκίνητα.  

Θα θέλαμε μια ενημέρωση σχετικά με το εάν πρόκειται να ικανοποιήσει σύντομα το τόσο δίκαιο αίτημα του διαμερίσματος και αν θα προχωρήσει άμεσα στην απαλλοτρίωση του υπόλοιπου χαρακτηρισμένου χώρου που βρίσκεται εντός των οδών Παρασκευοπούλου, Μαργαρίτη και Αγλαονίκης».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ότι προ δεκαπενθημέρου ολοκληρώθηκε η πράξη αναλογισμού και σύντομα θα υλοποιηθεί το έργο. 

Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος Γρηγόρης Ψαριανός με αφορμή την διοργάνωση του ποδηλατικού γύρου της Αθήνας είπε τα εξής: 

«Θεωρούμε ότι είναι ένα θετικό βήμα η διοργάνωση αυτού του γεγονότος αλλά είμαστε σοβαρά αντίθετοι με ο γεγονός ότι ένας εκ των χορηγών είναι εταιρεία κινητής τηλεφωνίας η οποία έχει γεμίσει την πόλη με παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Επίσης,  θέλω να επισημάνω πως είναι όντως αναγκαία και απαραίτητη η ενίσχυση της κυκλοφορίας στην πόλη με ποδήλατα αλλά δεν αρκεί ένας ποδηλατικός γύρος. Ο Δήμος Αθηναίων πρέπει να εφαρμόσει τη μελέτη που έχει γίνει εδώ και καιρό και να δημιουργήσει επιτέλους ποδηλατόδρομους στην Αθήνα, όπως έχει γίνει και σε διάφορες άλλες πόλεις της Ελλάδας».

Απαντώντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Κικίλιας εξέφρασε την πάγια θέση της δημοτικής Αρχής λέγοντας πως οποιαδήποτε εταιρεία προσφερθεί ως χορηγός κάποιου γεγονότος ή εκδήλωσης τότε αυτή γίνεται αποδεκτή, χωρίς όμως να υπάρχει «άφεση των αμαρτιών» της.

Στη συνέχεια, ο Γρηγόρης Ψαριανός έφερε στο συμβούλιο το αίτημα των κατοίκων για τη δενδροφύτευση της οδού Δημητρακοπούλου και μεταξύ άλλων, είπε: 

«Στην οδό Δημητρακοπούλου στο 1ο διαμέρισμα (Κουκάκι), οι κάτοικοι έχουν μαζέψει 327 υπογραφές και ζητούν από τον Δήμο τη δενδροφύτευση του δρόμου τους. Πρόκειται για έναν πολύ κεντρικό δρόμο και είναι πραγματικά προς τιμήν τον κατοίκων που ενδιαφέρονται για τη γειτονιά τους και ενεργοποιούνται για την πόλη. Οι υπογραφές αυτές έχουν κατατεθεί στον Δήμο και πιο συγκεκριμένα στο 1ο Διαμέρισμα και στην Διεύθυνση Κηποτεχνίας και Πρασίνου. Ωστόσο, δεν υπάρχει επίσημη απάντηση του Δήμου. Θα παρακαλούσαμε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να τοποθετηθεί επί του θέματος».  

Ωστόσο, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Άγγελος Μοσχονάς, προφασιζόμενος το γεγονός ότι ο Γρηγόρης Ψαριανός σηκώθηκε για να καταθέσει στο προεδρείο τις υπογραφές των κατοίκων, απεχώρησε από την αίθουσα αρνούμενος να απαντήσει. 

Τέλος, ο Γρηγόρης Ψαριανός, αφού αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση των Δήμων Ελληνικού, Αλίμου, Αργυρούπολη και Γλυφάδας σχετικά με τη δημιουργία του Μητροπολιτικού πάρκου στο Ελληνικό, ζήτησε να πάρει θέση ο Δήμος Αθηναίων στο συγκεκριμένο θέμα αλλά και στο ζήτημα της αναδάσωσης του Χολαργού, του Παπάγου και του Υμηττού, τονίζοντας ότι τα περιαστικά πάρκα της Αθήνας προφανούς και αφορούν το Δήμο της Αθήνας.

Τέλος, αναφέρθηκε στη συμβολική διαμαρτυρία της Ανοιχτής Πόλης ενάντια στην κατεδάφιση των διατηρητέων επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου και επανέφερε το αίτημα της Ανοιχτής Πόλης να τοποθετηθεί ο Δήμος για το συγκεκριμένο θέμα.
Ενέργειες Εγγράφων
  • Αποστολή
  • Εκτύπωση
  • Bookmarks
ανακοινώσεις
Συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο Matrix24.gr και τον Γιώργο Μελιγγώνη 28/02/2014
Δήλωση του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδη μετά την ξενάγηση στην έκθεση του «Rethink Athens» 28/02/2014
Σημεία συνέντευξης του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο VIMA FM και την εκπομπή των Ξενάκη – Αδαμόπουλου 27/02/2014
Δήλωση του υποψήφιου δήμαρχου Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδη σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Καμίνη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. 26/02/2014
Δήλωση του υποψήφιου δήμαρχου Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη, Γαβριήλ Σακελλαρίδη σχετικά με τις δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότη Μηταράκη για το πάρκο Ελληνικού 26/02/2014
Η Ανοιχτή Πόλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας γης και του νερού 24/02/2014
Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του υποψήφιου δήμαρχου με την «Ανοιχτή Πόλη» Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην εκπομπή των Λυριτζή και Οικονόμου στο Σκάι Ραδιόφωνο 20/02/2014
Να προχωρήσει επιτέλους η δημιουργία χώρου πρασίνου στο οικόπεδο της ΔΕΗ στους Άνω Αμπελόκηπους 20/02/2014
Επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Αλληλεγγύης Αθήνας 14/02/2014
Σημεία από τη συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων με την "Ανοιχτή Πόλη", Γαβριήλ Σακελλαρίδη στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου 14/02/2014
Περισσότερα...
 
map.png