Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα ανακοινώσεις 2007 Η Ανοιχτή Πόλη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η Ανοιχτή Πόλη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοσιεύτηκε 18/06/2007

Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου οι εκπρόσωποι της Ανοιχτής Πόλης έθεσαν προ ημερήσιας διάταξης τέσσερα θέματα.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν άλλη μια φορά στο θέμα της εκδίωξης των Ρομά από τον Βοτανικό, στο ζήτημα της έκδοσης πιστοποιητικών για τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα, στο θέμα της Γαζίας, καθώς και στην απουσία από την ημερήσια διάταξη του θέματος που έχει ζητήσει η Ανοιχτή Πόλη να συζητηθεί και αφορά τη δημιουργία ποδηλατόδρομων. Πριν από τη συζήτηση αυτών των θεμάτων, ο δήμαρχος έφερε προς ψήφιση ένα ψήφισμα με το οποίο καταδικάζεται το περιστατικό αστυνομικής βίας στο τμήμα Ομονοίας.

Από την πλευρά της Ανοιχτής Πόλης ο Αλέξης Τσίπρας είπε:

« Σχετικά με το ντροπιαστικό κρούσμα αυταρχισμού που συνέβη στο αστυνομικό τμήμα της Ομονοίας συμφωνούμε ότι πρέπει να καταδικασθεί. Εκφράζουμε όμως την καθολική διαφωνία μας με την τελευταία φράση του ψηφίσματος. Δεν θεωρούμε ότι πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις μέσα στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας. Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες γενικευμένων περιστατικών αστυνομικής βίας. Για τα κρούσματα αυτά υπάρχει και πολιτική ευθύνη. Θα σας θυμίσω το περιστατικό της απαγωγής των Πακιστανών  που βρέθηκαν σε άθλιες συνθήκες χωρίς να γνωρίζουν ούτε καν που ήταν, χωρίς να γνωρίζει κανείς από ποιους ανακρίνονταν και γιατί. Θα σας θυμίσω το περιστατικό της “ζαρντινιέρας” στη Θεσσαλονίκη όπου δέκα αστυνομικοί ξυλοκόπησαν άγρια νεαρό φοιτητή και των οποίων η τιμωρία, δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι όντως τιμωρία. Θα σας θυμίσω το περιστατικό του νεαρού που κρατήθηκε προφυλακισμένος για ενάμιση μήνα χωρίς κανένα λόγο πέραν του ότι φορούσε  πράσινα παπούτσια. Θα σας αναφέρω επίσης το περιστατικό ενός Ιρακινού μετανάστη στα Χανιά που όταν πήγε στην αστυνομία για να ζητήσει πολιτικό άσυλο εισέπραξε βάναυση κακοποίηση και ξυλοδαρμό.

Αυτά τα γεγονότα αυτά δεν είναι μεμονωμένα, γίνονται κατ’ εξακολούθηση και η συλλογική εκτίμηση της παράταξής μας είναι πως υπάρχει σαφής πολιτική ευθύνη. Υπάρχει πολιτική ευθύνη για αυτούς που κάνουν πλάτες στους πραίτορες της Ελληνικής Αστυνομίας και υπάρχει πολιτική ευθύνη, η οποία ανήκει και στον Υπουργό Δημοσίας Τάξης που αρέσκεται συχνά να δηλώνει ότι φωλιά της βίας είναι κόμματα της αντιπολίτευσης και της Αριστεράς. Δεν κατανοεί όμως ότι φωλιά της βίας δυστυχώς έχουν γίνει τα αστυνομικά τμήματα. Υπ’ αυτήν την έννοια θα προτείναμε η τελευταία πρόταση του ψηφίσματος να αλλάξει και να γίνει ως εξής: “Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τη γενίκευση κρουσμάτων αυταρχισμού από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και ζητάμε τη λήψη άμεσων μέτρων καθώς και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων”.

Είναι μία πρόταση που δεν χρωματίζει ιδιαίτερα την άποψή μας αλλά δεν μας εκθέτει ψηφίζοντας κάτι που εκφράζει τη γνώμη ότι δεν υπάρχει καμία ευθύνη κι ότι υπάρχουν κάποιοι κακοί, ελάχιστοι, που διασύρουν το όνομα της Αστυνομίας. Βεβαίως, υπάρχουν κάποιοι κακοί ελάχιστοι αλλά υπάρχουν και ευθύνες».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε πως δεν αποδέχεται τη λέξη «γενίκευση» αλλά αντιπροτείνει να χρησιμοποιηθεί η λέξη «αύξηση» των κρουσμάτων βίας  στην Ελληνική Αστυνομία. Στο τέλος  όμως, πρότεινε να εξαιρεθούν οι τελευταίες φράσεις του προτεινόμενου ψηφίσματος ώστε να υπάρξει συναίνεση από όλες τις παρατάξεις. Με τη σειρά του ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε άλλη μια αλλαγή, η οποία έγινε αποδεκτή από το σώμα και το ψήφισμα διαμορφώθηκε ως εξής:

«Η καταδίκη του περιστατικού αστυνομικής βίας στο Τμήμα Ομονοίας είναι ασφαλώς αυτονόητη, απερίφραστη και καθολική. Τέτοιου είδους αυθαιρεσίες αποτελούν προσβολή για τις δημοκρατικές κατακτήσεις αλλά και για το επίπεδο του πολιτικού μας πολιτισμού. Ουδείς έχει δικαίωμα να κάνει κατάχρηση του νόμου, ειδικά όταν θεσμική του αποστολή είναι η εμπέδωσή του. Για τον λόγο αυτό εκφράζουμε την έντονη ανησυχία του σώματος για τα κρούσματα  αυταρχισμού από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και ζητάμε τη λήψη άμεσων μέτρων καθώς και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων».

Έπειτα, ο δήμαρχος, επανέφερε τροποποιημένο το ψήφισμα που είχε καταθέσει για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας η Ανοιχτή Πόλη στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο Αλέξης Τσίπρας, πρότεινε με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων να διοργανωθεί μια μεγάλη συζήτηση για το θέμα των κεραιών και πρότεινε να προστεθεί στο ψήφισμα το αίτημα για αλλαγή του ισχύοντος νομικού πλαισίου το οποίο, ως έχει, επιτρέπει το καμουφλάρισμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Μετά τη θετική γνώμη όλων των παρατάξεων το ψήφισμα έγινε ομόφωνα αποδεκτό από το δημοτικό συμβούλιο με τις τροποποιήσεις του δημάρχου.  

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ

Το πρώτο θέμα που έθεσε σε προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση ο Αλέξης Τσίπρας αφορά την έκδοση πιστοποιητικού γέννησης για τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στη χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα είπε:

«Με αφορμή τη μεθαυριανή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, το συγκλονιστικό ρατσιστικό περιστατικό βασανισμού στο Α.Τ. Ομόνοιας και το αντίστοιχο περιστατικό ξυλοδαρμού πρόσφυγα από το Ιράκ την Παρασκευή 1/6 στο αστυνομικό μέγαρο, θέλουμε να ζητήσουμε από το δημοτικό συμβούλιο να συζητήσει εκτενώς το θέμα των μεταναστών και των προσφύγων.

Επισημαίνουμε ότι η αρμόδια διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Αθηναίων έχει συνεδριάσει μόνο μια φορά κατά την οποία δεν έγινε κανένας προγραμματισμός. Επίσης, είναι σημαντικές οι ελλείψεις σε προσωπικό και οι ανάγκες για μια αντιρατσιστική πολιτική του Δήμου σε μια σειρά ζητημάτων κοινωνικής πολιτικής, όπως τα προγράμματα εκμάθησης ελληνικών-υπολογιστών, ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες του δήμου κ.α.

Σημαντικότατο όμως θέμα είναι αυτό που αφορά την έκδοση πιστοποιητικών γέννησης στα παιδιά των μεταναστών. Η χώρα μας αποτελεί μια ίσως μοναδική διεθνή εξαίρεση: δεν δίνει πιστοποιητικό γέννησης στα παιδιά των μεταναστών/τριών που γεννιούνται στην Ελλάδα! Οι συνέπειες αυτής της άρνησης είναι πολλές και πολύ σοβαρές. Και η πρώτη από αυτές είναι ότι αυτά τα παιδιά δεν μπορούν να γραφτούν στα δημοτολόγια με αποτέλεσμα να στερούνται από τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτή την εγγραφή. Ουσιαστικά, είναι σα να μην υπάρχουν για το ελληνικό κράτος! Ανήκουν σε μια «γκρίζα» αδιευκρίνιστη ζώνη νομιμότητας, που τα αφήνει μετέωρα, χωρίς βασικά στοιχειώδη δικαιώματα και καταδικασμένα στο περιθώριο, στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο καθώς αυτά τα παιδιά δεν είναι ούτε ένα ούτε δυο. Αυτοί λοιπόν οι νέοι και νέες, που γεννιούνται, μεγαλώνουν και σπουδάζουν στη χώρα μας, μεταβάλλονται εντελώς ξαφνικά σε «ξένους» στα 18 τους, τη στιγμή της ενηλικίωσής τους. Και από τη μια μέρα στην άλλη, ανακαλύπτουν τις συνέπειες της αρχικής κρατικής άρνησης να τους δώσει πιστοποιητικό γέννησης: μετατρέπονται σε οικονομικούς μετανάστες, που πρέπει να παρουσιάσουν ένσημα του εργοδότη τους για να αποκτήσουν άδεια παραμονής! Λες και διαγράφεται με μια (κρατική) μονοκοντυλιά το γεγονός ότι γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και σπούδασαν σε αυτή τη χώρα, ότι δεν είναι οικονομικοί μετανάστες και κατά συνέπεια, δεν μπορούν να αποδείξουν ότι δεν είναι…ελέφαντες.

Μετέωρα καθώς είναι και στερημένα από χαρτιά που νομιμοποιούν την ύπαρξή τους στη χώρα μας, μπορούν ανά πάσα στιγμή να απελαθούν. Να απελαθούν όμως πού; Στη χώρα καταγωγής των γονιών τους που ποτέ δεν γνώρισαν και τη γλώσσα της οποίας συνήθως δεν μιλούν;

Προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα παραπάνω προβλήματα η Ανοιχτή Πόλη, συντασσόμενη με τα αιτήματα της καμπάνιας  «Όχι στον ρατσισμό από την κούνια», διεκδικεί τα εξής:

  • Την τροποποίηση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων για την εγγραφή των παιδιών των μεταναστών στα δημοτολόγια των Δήμων όπου γεννιούνται
  • Την τροποποίηση του Κώδικα Ιθαγένειας έτσι ώστε να είναι δυνατή η κτήση της ιθαγένειας με την γέννηση και με πολιτογράφηση των παιδιών που συμπληρώνουν 3 χρόνια στην ελληνική εκπαίδευση χωρίς την υποχρέωση καταβολής παραβόλου (όπως οι ομογενείς)
  • Την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα
  • Την παροχή, τουλάχιστον, άδειας αόριστης διάρκειας στους μαθητές που φοιτούν στην ελληνική εκπαίδευση
  • Την προώθηση μέτρων για την ένταξη των μεταναστών και τη στήριξη των μεταναστών δεύτερης γενιάς, μέσα από ενεργητικές πολιτικές που θα αποτρέπουν φαινόμενα αποκλεισμού και ρατσισμού

Τέλος, ως δείγμα προς αυτή την κατεύθυνση ζητάμε την υιοθέτηση από το δημοτικό μας συμβούλιο ψηφίσματος που αφορά τα παιδιά δεύτερης γενιάς. Καλούμε επίσης, τη δημοτική αρχή να μεριμνήσει ώστε σε επόμενη συνεδρίαση, μετά από εισήγηση της αρμόδιας διαπαραταξιακής επιτροπής, να γίνει απολογισμός της μέχρι τώρα πολιτικής του Δήμου και στη συνέχεια να γίνει από κοινού προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα». Το σχετικό ψήφισμα επισυνάπτεται σε άλλο αρχείο.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ 

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε πάλι στο θέμα της μετεγκατάστασης των Ρομά και μεταξύ άλλων είπε:

«Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την απομάκρυνση των Ρομά. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι η περιοχή πρέπει να καθαριστεί, ανεξαρτήτως σκοπού. Όμως υπάρχει ένα μείζον ανθρωπιστικό θέμα και δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από τις ευθύνες της Περιφέρειας και της Πολιτείας. Και το ανθρωπιστικό θέμα έχει να κάνει με το που θα πάνε αυτοί οι άνθρωποι, που θα κοιμηθούν σήμερα αυτοί οι άνθρωποι. Διότι ανεξαρτήτως αν δυστυχώς, εν έτει 2007, υπάρχουν στο κέντρο της πόλης μας άνθρωποι που ζουν μέσα στα σκουπίδια, αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι σκουπίδια. Και δεν μπορεί να τους μεταχειριζόμαστε, συνολικά ως Πολιτεία, σαν να είναι σκουπίδια.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να κάνουμε δύο ερωτήσεις. Ήταν άνθρωποι του Δήμου αυτοί οι οποίοι την προηγούμενη Παρασκευή εμφανίστηκαν στην περιοχή λέγοντας ότι είναι συνεργεία από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου και μοίραζαν έγγραφα της Περιφέρειας που αφορούσαν σε εντολή μεταφοράς απορριμμάτων, όπως μας καταγγέλθηκε γιατί δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε,  και ζητούσαν από τους Ρομά να υπογράψουν για τη μεταφορά των πραγμάτων τους και δίνοντάς τους 1000 ευρώ, να φύγουν από την περιοχή.

Αλλά αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι αν μας απασχολεί το που θα μετεγκασταθούν αυτοί οι άνθρωποι. Αν αυτοί οι άνθρωποι πουν ότι δεν έχουν που να κοιμηθούν σήμερα το βράδυ και έρθουν στην πλατεία μπροστά στο δημαρχείο, τι θα κάνουμε εμείς;

Εδώ και χρόνια μένουν εκεί αυτοί οι άνθρωποι και έπρεπε να έχουμε φροντίσει για την προσωρινή τους εγκατάσταση και την οριστική τους μετεγκατάσταση. Και βλέπουμε με λύπη τη δημοτική αρχή να λέει ότι δεν έχει ευθύνη γι΄ αυτό ο Δήμος.»   

Απαντώντας ο Νικήτας Κακλαμάνης είπε μεταξύ άλλων πως από στοιχεία και επιστολές που έχει παραλάβει θεωρεί πως με την αποχώρηση των Ρομά από την περιοχή απεφεύχθη σοβαρή σύρραξη χωρίς όμως να εξηγήσει λεπτομερώς τι εννοεί. Επανέλαβε δε πως ο Δήμος δεν είναι ο υπεύθυνος για τη λύση αυτού του προβλήματος μιας και οι συγκεκριμένοι Ρομά, λόγω της αλβανικής τους καταγωγής, είναι θέμα της Πολιτείας. Τέλος, προκάλεσε όποιον θέλει να φέρει συγκεκριμένες προτάσεις για δράση σχετικά με το θέμα των Ρομά και όχι να δείχνει απλά την ευαισθησία του στο δημοτικό συμβούλιο γιατί και οι 45 δημοτικοί σύμβουλοι έχουν ευαισθησίες.

Τέλος, ανταπαντώντας ο Αλέξης Τσίπρας, πρότεινε την άμεση δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής που μέσα στις επόμενες μέρες να υποδείξει κατάλληλο χώρο για την προσωρινή εγκατάσταση των Ρομά, εξασφαλίζοντας ότι ο Δήμος θα μεριμνήσει για όλες εκείνες τις αναγκαίες υποδομές που αφορούν στην διασφάλιση συνθηκών υγιεινής. Για την συγκεκριμένη πρόταση δεν υπήρξε καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ; 

Ο Ρήγας Αξελός συνέχισε με το ζήτημα της κατασκευής δικτύου ποδηλατοδρόμων στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα είπε:

«Αν και από το 2001 ο Δήμος Αθηναίων εντάχθηκε σε ερευνητικό πρόγραμμα που χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών για την εκπόνηση μελέτης «ένταξης του ποδηλάτου στις ελληνικές πόλεις», η μελέτη παραμένει στα συρτάρια καθώς καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί για την υλοποίηση της. Η Ανοιχτή Πόλη με έγγραφο της ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά δεν πήρε καμία απάντηση.

Πρόκειται για ένα έργο που η ερευνητική ομάδα του Πολυτεχνείου έχει προϋπολογίσει, με τιμές 2003, στα 500.000 ευρώ, όσο δηλαδή κόστισε στο Δήμο η Διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού «City Βreak 2007» που έγινε πριν από λίγες μέρες στην Αθήνα.

Από ότι φαίνεται ο Δήμος έχει άλλες προτεραιότητες. Τώρα όμως που έχουμε μια έτοιμη μελέτη που μπορεί, με σχετικά χαμηλό κόστος να πραγματοποιηθεί, ο Δήμος πρέπει να πάρει απόφαση να την υλοποιήσει».

Απαντώντας από την πλευρά του Δήμου, ο Χρόνης Ακριτίδης, ισχυρίσθηκε πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι και πως οι ποδηλατόδρομοι θα γινόντουσαν πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά, χωρίς να εξηγήσει γιατί, το έργο δεν έγινε ποτέ. Δεσμεύθηκε όμως ότι θα εργαστεί επί του θέματος η αρμόδια επιτροπή.

Με τη σειρά της, η Άννα Φιλίνη αναφέρθηκε σε δύο θέματα. Αρχικά, τοποθετήθηκε για το ζήτημα της Γαζίας λέγοντας μεταξύ άλλων :

«Λάβαμε, όπως και άλλοι συνάδελφοι, την ανακοίνωση της Επιτροπής Κατοίκων Κάτω Πατησίων για το θέμα του χώρου πρασίνου της Γαζίας. Το συγκεκριμένο θέμα μας έχει απασχολήσει επανειλημμένως και το γνωρίζουμε όλοι. Θέλω απλά να υπενθυμίσω ότι για την απαλλοτρίωση έχει δεσμευτεί χρηματικό ποσό 1,8 εκατ. Ευρώ στο προϋπολογισμό του 2007. Οι κάτοικοι μας πληροφόρησαν ότι εκδόθηκε η αναμενόμενη δικαστική απόφαση η οποία είναι αρνητική για τον Δήμο, αφού προβλέπει την άρση της απαλλοτρίωσης.

Η Ανοιχτή Πόλη ζητά από τον δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να φέρουν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο την προβλεπόμενη από το νόμο εισήγηση των υπηρεσιών του Δήμου ώστε να γίνει, χωρίς χάσιμο χρόνου, η επανεπιβολή της απαλλοτρίωσης, όπως έχουμε αποφασίσει επανειλημμένως».

Στη συνέχεια, η Άννα Φιλίνη, μέσα στα πλαίσια συζήτησης για τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων επεσήμανε πως ο Δήμος δεν θα έπρεπε να ανταγωνισθεί το Φεστιβάλ Αθηνών. Πρόσθεσε, τέλος, πως ο Δήμος πρέπει να δώσει κίνητρα και να συμπαρασταθεί στους ερασιτεχνικούς πολιτιστικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται στις γειτονιές. 

Ο Γρηγόρης Ψαριανός ζήτησε ενημέρωση από τον Δήμο σχετικά με δύο θέματα.

Το πρώτο αφορούσε δημοσιεύματα εφημερίδων που θέλουν να πωλείται το 51% των μετοχών του δημοτικού ραδιοσταθμού 9.84 σε δημοσιογράφο. Από την πλευρά του ο Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε πως δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια.

Το δεύτερο αφορούσε καταγγελίες κατοίκων της περιοχής του Κεραμεικού για την κοπή αρκετών μουριών. Απαντώντας ο αντιδήμαρχος κηποτεχνίας Άγγελος Μοσχονάς προέτρεψε όσους δεν είναι γεωπόνους να μην βγάζουν συμπεράσματα και είπε πως κανένα δένδρο δεν κόβεται χωρίς να προβλέπεται αντικατάστασή του.

Ενέργειες Εγγράφων
  • Αποστολή
  • Εκτύπωση
  • Bookmarks
ανακοινώσεις
Συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο Matrix24.gr και τον Γιώργο Μελιγγώνη 28/02/2014
Δήλωση του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδη μετά την ξενάγηση στην έκθεση του «Rethink Athens» 28/02/2014
Σημεία συνέντευξης του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο VIMA FM και την εκπομπή των Ξενάκη – Αδαμόπουλου 27/02/2014
Δήλωση του υποψήφιου δήμαρχου Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδη σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Καμίνη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. 26/02/2014
Δήλωση του υποψήφιου δήμαρχου Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη, Γαβριήλ Σακελλαρίδη σχετικά με τις δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότη Μηταράκη για το πάρκο Ελληνικού 26/02/2014
Η Ανοιχτή Πόλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας γης και του νερού 24/02/2014
Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του υποψήφιου δήμαρχου με την «Ανοιχτή Πόλη» Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην εκπομπή των Λυριτζή και Οικονόμου στο Σκάι Ραδιόφωνο 20/02/2014
Να προχωρήσει επιτέλους η δημιουργία χώρου πρασίνου στο οικόπεδο της ΔΕΗ στους Άνω Αμπελόκηπους 20/02/2014
Επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Αλληλεγγύης Αθήνας 14/02/2014
Σημεία από τη συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων με την "Ανοιχτή Πόλη", Γαβριήλ Σακελλαρίδη στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου 14/02/2014
Περισσότερα...
 
map.png