Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα ανακοινώσεις Η Ανοιχτή Πόλη στο Δημοτικό συμβούλιο

Η Ανοιχτή Πόλη στο Δημοτικό συμβούλιο

Δημοσιεύτηκε 23/02/2010

Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η Ανοιχτή Πόλη έθεσε σε προ ημερησίας συζήτηση τα θέματα:

 • των συμβασιούχων του Δήμου,
 • του άλσους Ευαγγελισμού και του εστιατορίου Boscetto
 • της καμπάνιας των διαφημιστικών εταιρειών στα υπαίθρια σταντς των δήμων
 • της πλατείας Αμερικής
 • της σχολικής στέγης στο Δήμο Αθηναίων

Για τους συμβασιούχους  του Δήμου

 

Αρχικά, ο Ρήγας Αξελός έθεσε το ζήτημα των εργαζομένων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών και των συμβασιούχων σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Τονίζουμε για άλλη μια φορά, ότι οι οποιεσδήποτε «ρυθμίσεις» που μοναδικό στόχο έχουν την παράταση της εργασιακής επισφάλειας και της ομηρίας τόσο των εργαζομένων στο ΚΕΑ, όσο και στις υπόλοιπες δημοτικές υπηρεσίες και επιχειρήσεις, μας βρίσκουν ριζικά αντίθετους. 

Δηλώνουμε ρητά, ότι όλοι οι εργαζόμενοι που  καλύπτουν πάγιες και διαρκείς υπηρεσιακές  ανάγκες, πρέπει να μονιμοποιηθούν. Και  οι συμβασιούχοι του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Θα παρακαλούσαμε  να μας ενημερώσετε για την  τύχη της επιστολής προς το ΥΠΕΣΔΑΑ, που ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στην περασμένη συνεδρίαση. Ποια ήταν η απάντηση, αν υπήρξε και  τι σκοπεύει η Διοίκηση του Δήμου να πράξει στο εξής.

Ιδίως σε ότι αφορά αυτό το τελευταίο, με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι  η κινητοποίηση των, επί τουλάχιστον  επταετία συμβασιούχων του ΚΕΑ, αντιμετωπίζεται  από τη Διοίκηση του Δήμου και  ιδιαίτερα από τον Γενικό Γραμματέα  με απαράδεκτο τρόπο.

Δεν είναι δυνατόν, να προσβάλλονται με βάναυσο τρόπο, ακόμα  και να απειλούνται  με άμεση καταγγελία της σύμβασης τους, εκείνοι που και  με ευθύνη της σημερινής  Διοίκησης, απασχολούνται  με συμβάσεις έργου, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Το ακόμα  πιο ανησυχητικό είναι ότι, δεν  είναι μόνο οι συμβασιούχοι της Δ/νσης Αλλοδαπών που απερρίφθησαν από  το ΑΣΕΠ. Οι πληροφορίες αναφέρουν  για συνολικά 230 εργαζομένους, στο  ΚΕΑ, χειριστές υπολογιστών και  εργαζόμενους στο δημοτικό ραδιόφωνο. Και είναι στο σκοτάδι τι θα γίνει με τους συμβασιούχους της ΔΑΕΜ και ενδεχομένως αρκετούς άλλους ακόμη.

 • Καλούμε την Δημοτική Αρχή να κινήσει όλες τις  διαδικασίες για  να συμπεριληφθούν στο  ειδικό καθεστώς για  την πρόσληψη των  εργαζόμενων στα  ΚΕΠ και οι συμβασιούχοι του ΚΕΑ.

 

 •  Σας καλούμε να προχωρήσετε  στην κάλυψη όλων των  κενών οργανικών  θέσεων, με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και σε κάθε περίπτωση  μέχρι την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης  διαδικασίας να διασφαλίσει  η δημοτική αρχή την  παραμονή τους στις θέσεις εργασίας τους

 

 • Τέλος, καταδικάζουμε απερίφραστα  κάθε απόπειρα τρομοκράτησης  των εργαζομένων  και παρεμπόδισης της συλλογικής τους διεκδίκησης και  δηλώνουμε ότι  θα μας βρείτε απέναντι.»

 

Για το άλσος του Ευαγγελισμού


Σχετικά με το ζήτημα του Άλσους Ευαγγελισμού και της ανέγερσης νέου κτηρίου του εστιατορίου Boscetto, ο Ρήγας Αξελός, μεταξύ άλλων ανέφερε 

Ο Δήμος και  το ΥΠΕΧΩΔΕ με σειρά πράξεων και  παραλείψεων επέτρεψαν την δημιουργία αυθαιρέτου μέσα στο άλσος του  Ευαγγελισμού το οποίο στη συνέχεια έσπευσαν να το νομιμοποιήσουν. Μια σύντομη αναδρομή που δείχνει τις ευθύνες του Δήμου και του Υπεχωδε: 

 • Με την  υπ. αριθ. άδεια 1171/88  δίδεται από  την Πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων: «Επισκευή και Ανακαίνιση υπάρχοντος ισογείου κτίσματος εντός Άλσους Ευαγγελισμού για λόγους υγιεινής και χρήσεων» και ο ιδιοκτήτης προχωρεί σε ανακατασκευή, όχι μόνο του αρχικού κτίσματος αλλά όλων των πρόσθετων αυθαιρέτων προσθηκών.
 • Με το ΦΕΚ 572Δ/ 11.6.92 καθορίζεται κόκκινο περίγραμμα εντός του Άλσους Ευαγγελισμού , το οποίο ταυτίζεται με το αυθαίρετο κτίσμα που δημιουργήθηκε.
 •  Το 1997 με την υπ. αριθ. 1531 άδεια γίνεται : «Νομιμοποίηση αυθαιρέτου βάσει του άρθρου 22 του ΓΟΚ ’85», το οποίο αυθαίρετο έχει ήδη φτάσει στα 268,63 τ.μ. και σε ύψος 2,85 μ.
 • Επειδή, όμως, όπως φαίνεται , οι ιδιοκτήτες έχουν προβεί σε μεγάλες επεμβάσεις και αλλαγές, το 2003 δίδεται η υπ. αριθ. 2225 άδεια : «Ανακαίνιση για λόγους υγιεινής και χρήσεων και εσωτερικής διαρρύθμισης» στο νέο ιδιοκτήτη της επιχείρησης Restaurart ΑΕ, η οποία θα λειτουργήσει ως φύλο συκής για νέες επεκτάσεις με αποτέλεσμα να χρειαστεί νέα, υπ αριθ. 5011/2007  άδεια : «Εσωτερικές επισκευές- Διαρρυθμίσεις και νομιμοποίηση αυθαιρέτου  βάσει του άρθρου 22 του ΓΟΚ ’85». Στην άδεια αυτή εμφανίζεται κτίσμα εμβαδού 337 τ.μ. και 3 μ ύψους.
 • Έχει προηγηθεί το ΦΕΚ 308/14.4.2006 όπου οι αυθαιρεσίες νομιμοποιούνται από το ΥΠΕΧΩΔΕ με νέο κόκκινο περίγραμμα.
 • Σήμερα, η Restaurart ΑΕ λαμβάνει την υπ. αριθ. 108/2010 άδεια : «Ανακατασκευή ισογείου καταστήματος», τώρα εμβαδού 340 τ.μ. και 4 μ. ύψους, με βάση την οποία εκτελούνται οι σημερινές εργασίες.


Και όλα  αυτά την ίδια στιγμή που

η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος, σε απάντηση της (13/1/2009) σχετικά με το Άλσος Παγκρατίου που αποστέλλεται στην Περιφέρεια Αττικής και κοινοποιείται στο Δήμο Αθηναίων και τους ενδιαφερόμενους πολίτες αναφέρει: «τα εντός των πόλεων και των οικιστικών περιοχών πάρκα και άλση απολαμβάνουν απόλυτη προστασία σύμφωνα με το Σύνταγμα και τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας,

και

o σύμφωνα με το άρθρο 52 παρ. 1 του Ν. 998/79 «επιτρέπεται η  δημιουργία  αθλητικών χώρων και εγκαταστάσεων εντός πάρκων και αλσών υπό προϋποθέσεις. Η δυνατότητα αυτή δεν υπάρχει στα πάρκα και άλση του Δήμου Αθηναίων». Μάλιστα, με το άρθρο 18  του Ν.1734/87 καταργείται η δυνατότητα εγκαταστάσεων σε οποιοδήποτε πάρκο ή άλσος της χώρας.

Με αυτόν  τον τρόπο, με αποφάσεις που ελέγχονται ως προς την συμβατότητα τους με το Σύνταγμα και τη νομοθεσία για  την προστασία των πάρκων και  των αλσών, ο Δήμος και το ΥΠΕΧΩΔΕ  επέτρεψαν τη λειτουργία πολυτελούς εστιατορίου μέσα στο Άλσος Ευαγγελισμού. 

Ο Δήμος Αθηναίων, και  οι διαδοχικές πλειοψηφίες  του,  έχει σοβαρή πολιτική ευθύνη που  με τις αποφάσεις  τους, βλ. αποφάσεις  ΔΣ το 1989, το 1990 και  ξανά το 2005, συναίνεσε  στην τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου. Συναίνεσε δηλαδή στην μετατροπή τμήμα του χώρου πρασίνου σε οικοδομήσιμου. 

Έχει  πολιτική ευθύνη ο  Δήμος Αθηναίων, για  τις διαδοχικές αποφάσεις  των εποπτεύουσων υπηρεσιών του  που νομιμοποιούν σε τακτά διαστήματα τις παράνομες εργασίες στο Άλσος. 

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι στη  δίκη των ασφαλιστικών μέτρων που  έχουν καταθέσει πολίτες ζητώντας την διακοπή των εργασιών, ο  Δήμος παρενέβη ζητώντας την αναβολή  της συζήτησης, αίτημα που δεν  έγινε δεκτό από το δικαστήριο.  

Με βάση τα παραπάνω: 

 •  το  δημοτικό συμβούλιο  οφείλει σήμερα, να αναλάβει πρωτοβουλία  προκειμένου να ακυρωθεί η προηγούμενη  μετατροπή τμήματος του χώρου πρασίνου σε οικοδομήσιμο.

 

 •  καλούμε την πλειοψηφία του  Δημοτικού συμβουλίου, να ανακαλέσει την 966/2009 Πράξη του Δημοτικού Συμβουλίου με βάση την οποία νομιμοποιεί στην πραγματικότητα την αυθαίρετη λειτουργία εστιατορίου εντός του Άλσους»


Επίσης  ο Ρήγας Αξελός, κατέθεσε κείμενο της δημοτικής συμβούλου της Ανοιχτής Πόλης Ελένης Πορτάλιου, σχετικά με το θέμα (ολόκληρο το κείμενο εδώ

Για το ίδιο θέμα ο Φώτης Προβατάς, μεταξύ άλλων ανέφερε: 

«Σήμερα γίνεται μια οικοδόμηση ενός οικοπέδου  το οποίο έχει προκύψει ως οικόπεδο παρανόμως, με ευθύνες του Δήμου. Το κτήριο κατεδαφίστηκε χωρίς άδεια κατεδάφισης και σήμερα οικοδομείται από την αρχή. Παράλληλα σε έγγραφο του ΥΠΕΧΩΔΕ αναφέρεται ότι το Άλσος Ευαγγελισμού, ανήκει στον Δήμο Αθηναίων. Επομένως πως χορηγείται άδεια για την ανέγερση σε χώρο που ανήκει στο Δήμο; Μπορούμε να συγκροτήσουμε μια διαπαραταξιακή επιτροπή και να ζητήσουμε από το ΤΕΕ, να ελέγξει τις εργασίες». 

Για την καμπάνια των διαφημιστικών εταιρειών στα υπαίθρια σταντς του Δήμου Αθηναίων

 

Ο Ρήγας Αξελός, μεταξύ άλλων ανέφερε:


«Το κακόγουστο σήριαλ της παραμονής των παράνομων υπαίθριων διαφημιστικών πινακίδων στη θέση τους παρά τις κυβερνητικές διακηρύξεις και τις δικαστικές αποφάσεις συνεχίζεται. Αυτές οι παράνομες κατασκευές έχουν στοιχίσει τη ζωή δεκάδων ανθρώπων -κυρίως νέων- τα τελευταία χρόνια.

Τον τελευταίο  καιρό, μετά από αλλεπάλληλα δημοσιεύματα στον τύπο και σχετικές ανακοινώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και  του προϊσταμένου της εισαγγελίας  για το θέμα της παράνομης υπαίθριας  διαφήμισης, το καρτέλ της διαφημιστικής  βιομηχανίας  πέρασε στην αντεπίθεση -μέσω της ένωσης εταιριών των διαφημιστικών εταιρειών «ΕΡΜΗΣ»- γεμίζοντας με τεράστιες αφίσες σε στυλ αγγελτηρίου κηδείας τους χώρους που χρησιμοποιεί.

Με αναπόδεικτους  ισχυρισμούς και με την επίκληση της επαπειλουμένης ανεργίας 20.000 ανθρώπων προσπαθεί όχι μόνο να παραπλανήσει την κοινή γνώμη αλλά και να δημιουργήσει μια κατάσταση κατά τα πρότυπα που δίδαξε ο Βωβός στον Ελαιώνα: αγανακτισμένοι εργαζόμενοι εναντία σ αυτούς που παίρνουν τις πρωτοβουλίες για την νόμιμη διευθέτηση του θέματος.

Θεωρούμε  ότι το ζήτημα είναι σοβαρό και  επείγον, καθώς τα συμφέροντα της  υπαίθριας διαφήμισης είναι τεραστία και έχουν τη δύναμη να σταματούν  πολλές φορές τις διακηρύξεις. 

Το  ζήτημα αυτό αφορά  και το Δήμο της  Αθήνας, γι’ αυτό και το φέρνουμε στο Συμβούλιο:

Θεωρούμε  απαράδεκτο οι διαφημιστικές εταιρείες  που έχουν συμβληθεί με το Δήμο και εκμεταλλεύονται τον αστικό δημόσιο χώρο, να χρησιμοποιούν αυτό το χώρο – όχι για την εξυπηρέτηση  των πελατών τους όπως ορίζουν  οι συμβάσεις τους και η κοινή λογική, αλλά για ίδιον όφελος, ουσιαστικά για να πιέσουν πολιτικά και να διεκδικήσουν την συνέχιση δραστηριοτήτων τους για τις οποίες έχει πολλές φορές αποφανθεί τελεσίδικα η δικαιοσύνη. 

Είναι απαράδεκτο το γεγονός  ότι χρησιμοποιούν  κατά παραχώρηση δημόσιο χώρο για να βάλλουν εναντίον των αποφάσεων της Πολιτείας (ακόμη και του Δήμου) και της Δικαιοσύνης. Ουσιαστικά επιχειρούν να ασκήσουν πολιτική πίεση υπέρ των συμφερόντων τους – απολύτως έκτος του ηθικά επιτρεπόμενου πλαισίου, καθώς χρησιμοποιούν χώρο που τους έχει παραχωρηθεί για άλλο λόγο, δηλ. την εμπορική διαφήμιση των πελατών τους

Για να το θέσουμε με ένα παράδειγμα: αν μεθαύριο οι διαφημιστικές εταιρείες  αποφασίσουν ότι θέλουν να εξαιρούνται  της εφαρμογής της εργατικής  νομοθεσίας για τους μετανάστες που κατά κόρον απασχολούν, θα αποδεχτούμε να χρησιμοποιήσουν τις πινακίδες για να γράφουν: «όχι ένσημα στους μετανάστες». Ίσως ακούγεται λίγο υπερβολικό το παράδειγμα, αλλά περί αυτού πρόκειται.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο  να λάβει σαφή πολιτική απόφαση και θέση ενάντια στη συγκεκριμένη πολιτικής φύσεως καμπάνια των εταιρειών εμπορικής διαφήμισης και να την κοινοποιήσει στην ένωση «Ερμής» αλλά και στους συλλόγους των γονέων που έχασαν άδικα τα παιδιά τους και αγωνίζονται για να εφαρμοστεί επιτέλους η νομιμότητα στον τομέα της υπαίθριας διαφήμισης.

Είναι το ελάχιστο ηθικό χρέος που έχουμε σαν Πολιτεία και Δήμος απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους που οι αγώνες τους συκοφαντούνται από τις  εταιρείες με αυτή την καμπάνια.»

Για την πλατεία Αμερικής και τα προβλήματα του 6ου διαμερίσματος


Τέλος, τοποθετούμενος ο Ρήγας Αξελός, σχετικά με το ζήτημα της πλ. Αμερικής μεταξύ άλλων είπε:

«Έχουμε αναφερθεί ξανά με παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στα προβλήματα που παρουσιάζονται στην Πλατεία Αμερικής: η πυκνή παρουσία μεταναστών που έχουν εξωθηθεί εκεί από άλλες περιοχές του κέντρου σε συνδυασμό με τα προβλήματα εγκατάλειψης της περιοχής και απαξίωσης των κοινόχρηστων δημόσιων υποδομών με ευθύνη και του Δήμου Αθηναίων, έχουν δημιουργήσει μια δύσκολη κατάσταση, για Έλληνες και ξένους κατοίκους

Δεν θα αναφερθούμε ξανά στις συγκεκριμένες  προτάσεις που έχουμε πρόσφατα καταθέσει  στη δημοτική αρχή για άμεσα μέτρα  ανακούφισης και αναβάθμισης  της περιοχής της Πλατείας Αμερικής.

Θέλουμε να εστιάσουμε σε ένα κρίσιμο σημείο που πρέπει η δημοτική αρχή και όλες οι παρατάξεις να δείξουν την απαιτούμενη σημασία.

Οι ενεργοί  κάτοικοι της πλατείας Αμερικής και  του 6ου διαμερίσματος επισημαίνουν, σε πρόσφατες ανακοινώσεις τους, τον κίνδυνο να αξιοποιηθούν τα όποια υπαρκτά προβλήματα στην περιοχή από ακραίες ομάδες για να σπείρουν μίσος και να προκαλέσουν βιαιότητες.

Η ανησυχία τους είναι τέτοια που ήδη κυκλοφόρησαν σχετική ανακοίνωση (σας την καταθέτουμε) και ετοιμάζουν σχετική συνέντευξη τύπου για αύριο στην ΕΣΗΕΑ  – με τη συμμετοχή πολλών κοινωνικών και πολιτών φορέων του 6ου διαμερίσματος.

Εμείς από τη μεριά μας καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις της  Αθήνας, τη δημοτική αρχή Κακλαμάνη, την  παράταξη Σκανδαλίδη και τη «Συμπαράταξη»  να αναλάβουμε από κοινού μια σημαντική  πολιτική και συμβολική πρωτοβουλία για την Πλατεία Αμερικής. Να οργανώσουμε μια επίσκεψη στην περιοχή, αντιπροσωπεία των δημοτικών παρατάξεων του ΔΣ, με την παρουσία των επικεφαλής και υπηρεσιακών παραγόντων και συμβούλων, αλλά και των μέσων ενημέρωσης. Να μιλήσουμε με τους Έλληνες και ξένους κατοίκους. Να ακούσουμε από πρώτο χέρι τα προβλήματα και να δώσουμε ένα μήνυμα ότι, παρά τα όποια υπαρκτά προβλήματα που πρέπει στο βαθμό που μπορεί ο Δήμος να αντιμετωπίσει, μπορούμε να πρέπει να συνυπάρξουμε στην ίδια πόλη, στις ίδιες γειτονιές.

Να δώσουμε  ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα φόβου  και μισαλλοδοξίας ότι η πόλη μας θα παραμείνει φιλόξενη και δεν  θα γίνει θέατρο βίαιων αντιπαραθέσεων. Ότι με τη συνεργασία και το διάλογο  –και παρά τις υπαρκτές πολιτικές διαφωνίες μεταξύ μας και τις διακριτές ευθύνες του καθενός- θα προσεγγίσουμε τα προβλήματα.»

Για τη σχολική στέγη  στο Δήμο Αθηναίων


Στη συνέχεια, η Ελθήνα Αγγελοπούλου έθεσε το ζήτημα της σχολικής στέγης στο Δήμο Αθηναίων, ζητώντας να κατατεθούν σχετικά στοιχεία και τον σχεδιασμό παρέμβασης του Δήμου. Η Ελθήνα Αγγελοπούλου, μεταξύ άλλων είπε: 

«Επειδή τα τελευταία 3 χρόνια δεν έχει ενημερωθεί ποτέ το Δημοτικό Συμβούλιο. Επειδή τα τελευταία 3 χρόνια δεν έχει λειτουργήσει ποτέ η Διαπαραταξιακή Επιτροπή Παιδείας. Επειδή σε επανειλημμένες αναφορές μου και ερωτήσεις οι οποίες δεν απαντήθηκαν ποτέ από τον υπεύθυνο της Διεύθυνσης Σχολικής Μέριμνας.Θα παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε εγγράφως και να μας κοινοποιήσετε τα παρακάτω στοιχεία:

- αριθμός μαθητών ανά βαθμίδα εκπαίδευσης (Ν/Γ Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ, ΕΛΑΣ), ανά σχολείο τάξη και τμήμα καθώς και τα ποσοστά αλλοδαπών και προσφύγων γονέων, όπως αυτά προκύπτουν από τα αντίστοιχα Γραφεία Εκπαίδευσης.

- τα σχολεία που λειτουργούν ακόμα σε διπλοβάρδια.

- τα σχολεία που λειτουργούν σε μισθωμένα κτίρια.

- τις ανάγκες για δέσμευση, χαρακτηρισμό ή αγορά των αναγκαίων οικοπέδων για τις στεγαστικές ανάγκες των σχολείων όπως προκύπτει από:

 • το σχεδιασμό της Διεύθυνσης Σχολικής Μέριμνας, καθώς επίσης και ο αντίστοιχος σχεδιασμός της ΟΣΚ Α.Ε.
 •  τις ανάγκες επισκευής και συντήρησης των σχολικών κτιρίων
 • τις ανάγκες βελτίωσης των ζητημάτων υγιεινής και ασφάλειας των σχολικών κτιρίων και των αύλειων χώρων.
 • τη λειτουργία των σχολικών επιτροπών. Πόσες συνεδριάζουν κάθε 2 μήνες, πόσες κάθε 6 μήνες και πόσες κάθε 12 μήνες; Ποια η συμμετοχή των μελών των σχολικών επιτροπών στις συνεδριάσεις; Πόσες εγκρίνουν τον οικονομικό απολογισμό του έτους με πλήρη απαρτία και πόσες χωρίς απαρτία;


Σε πόσα και ποια σχολεία αναπτύσσονται δράσεις πέρα από το εκπαιδευτικό ωράριο, (π.χ. απογεύματα, ή Σαββατοκύριακα από Συλλόγους Γονέων); Σχεδιάζεται, έστω και μετά από 3 χρόνια, να συνεδριάσει η Διαπαραταξιακή επιτροπή Παιδείας και πότε; 

Σε ποια σχολεία έχει γίνει προσεισμικός έλεγχος; Σε ποια σχολεία που είναι κατασκευασμένα πριν το 1959, έχει γίνει προσεισμικός έλεγχος; Σε ποια σχολεία συνολικά; Ποια είναι τα συμπεράσματα αυτών των ελέγχων; Ποιο είναι το πρόγραμμα παρέμβασης του Δήμου Αθηναίων;».

Ενέργειες Εγγράφων
 • Αποστολή
 • Εκτύπωση
 • Bookmarks
ανακοινώσεις
Συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο Matrix24.gr και τον Γιώργο Μελιγγώνη 28/02/2014
Δήλωση του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδη μετά την ξενάγηση στην έκθεση του «Rethink Athens» 28/02/2014
Σημεία συνέντευξης του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο VIMA FM και την εκπομπή των Ξενάκη – Αδαμόπουλου 27/02/2014
Δήλωση του υποψήφιου δήμαρχου Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδη σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Καμίνη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. 26/02/2014
Δήλωση του υποψήφιου δήμαρχου Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη, Γαβριήλ Σακελλαρίδη σχετικά με τις δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότη Μηταράκη για το πάρκο Ελληνικού 26/02/2014
Η Ανοιχτή Πόλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας γης και του νερού 24/02/2014
Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του υποψήφιου δήμαρχου με την «Ανοιχτή Πόλη» Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην εκπομπή των Λυριτζή και Οικονόμου στο Σκάι Ραδιόφωνο 20/02/2014
Να προχωρήσει επιτέλους η δημιουργία χώρου πρασίνου στο οικόπεδο της ΔΕΗ στους Άνω Αμπελόκηπους 20/02/2014
Επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Αλληλεγγύης Αθήνας 14/02/2014
Σημεία από τη συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων με την "Ανοιχτή Πόλη", Γαβριήλ Σακελλαρίδη στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου 14/02/2014
Περισσότερα...
 
map.png