Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα blog: συνεισφορές Ο Κακλαμάνης κατάφερε να μετατρέψει τον πεζόδρομο της Ερμού σε οργανωμένο πάρκινγκ!

Ο Κακλαμάνης κατάφερε να μετατρέψει τον πεζόδρομο της Ερμού σε οργανωμένο πάρκινγκ!

Δημοσιεύτηκε 23/01/2009

Σήμερα στον τύπο υπάρχουν 2 δημοσιεύματα για την μετατροπή του πεζόδρομου της Ερμού στο Θησείο σε οργανωμένο πάρκινγκ μαγαζιού!

Ο Κακλαμάνης κατάφερε να μετατρέψει τον πεζόδρομο της Ερμού σε οργανωμένο πάρκινγκ!

Πρωί και βράδι

Το Μαγαζί λέγεται «STARZ» και τραγουδάει ο Ρουβάς. Για να πάρουν άδεια τέτοια μαγαζιά πρέπει να έχουν πάρκινγκ για τους πελάτες. Δεν ξέρω αν αυτό το μαγαζί έχει άδεια πάντως βρήκε πάρκινγκ! (Δείτε τις φωτό πρωί - βράδυ)

Το οποίο πάρκινγκ μάλιστα λειτουργεί με παρκαδόρους με το "P" στο μπουφάν, ντουλαπάκι για τα κλειδιά και φυσικά με χρήματα. Τυπικά είναι παράνομο. Προσωπικά διαπίστωσα αυτήν κατάσταση το βράδυ της δολοφονίας του Αλέξανδρου 6/12 που ξεκίνησα να κατέβω στο κέντρο. Και συνεχίζεται μέχρι και σίγουρα το προηγούμενο Παρασκευο-Σαββατοκύριακο. Θα δούμε αυτό.

Διαβάστε όμως αποσπάσματα καταγγελίας στο internet που δείχνουν ότι ο δήμος ήξερε πολύ καλά τι γινόταν και είναι και συνένοχος.

"Είχε πάει χθες η κόρη μου στο κέντρο starz στο Θησείο στην Πλ.Αγ. Ασωμάτων. Εκεί οι ανθρώποι του μαγαζιού παίρνουν τα αυτοκίνητα των πελατών και τα παρκάρουν στην πλατεία. Δίνουν ένα καρτελάκι για την παραλαβή. Κόστος 10 ευρω για όλη την διαρκεί του προγράμματος (Ρουβας -Μαγγίρες).

Από ότι νόμιζα μάλλον νοίκιαζαν από τον δήμο τον χώρο αυτό...Αμ...δε..... Χθες βράδυ κατά τις 12 μπούκαρε η δημοτική Αστυνομία και αφαίρεσε όλες τις πινακίδες !!!! Οι άνθρωποι από ότι είπαν στην κόρη μου και τους άλλους αυτό συνέβαινε για πρώτη φορά γιατί ...τα είχαν βρει με τους υπεύθυνους του Δήμου και όλα γινόντουσαν σιωπηρά πριν!!!! Είπαν να μην ανησυχούν και ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι θα τους είχαν πάρει πίσω τις πινακίδες. Μάζεψαν και τα χαρτάκια με τις κλίσεις για να τα ...τακτοποιήσουν. "

Μάλλον ο ίδιος κάπου αλλού στο internet γράφει:

14/01/2009: "Στο κέντρο της Αθηνάς στην περιοχή του Θησείου και συγκριμένα στην Πλατεία Αγίων Ασώματων λειτουργεί το νυχτερινό κέντρο starz . Για την υποτιθέμενη διευκόλυνση των πελατών έξω από το κέντρο στον χώρο της πλατείας κατά τις ώρες λειτουργίας του κέντρου υπάρχουν υπάλληλοι που είναι υπεύθυνοι για την στάθμευση των αυτοκίνητων των πελατών.

Υπάλληλοι παίρνουν τα αυτοκίνητα , μας δίνουν ένα καρτελάκι με ένα αριθμό για την παραλαβή και όταν φεύγουμε πληρώνουμε 10 ευρώ παίρνουμε το αυτοκίνητο και φεύγουμε.

Όλα αυτά μέχρι την περασμένη Παρασκευή το βραδύ που είχε πάει η κόρη μου με το δικό μου αυτοκίνητο και κατά τις 12 το βραδύ ακούστηκε στο κέντρο ότι απ έξω η Δημοτική αστυνομία «ξηλώνει» πινακίδες ΙΧ αυτοκίνητων.

Από ότι μπορώ να καταλάβω αυτό το «παραμάγαζο» του starz ήταν και παράνομο και εκμεταλλευόταν χώρο που δεν είχε δικαίωμα. Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση !!!

Μόλις βγήκε η κόρη μου οι υπάλληλοι είχαν μαζέψει όλα τα έντυπα με τις κλίσεις και καθησύχαζαν τους πάντες ότι μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι θα τα είχαν «κανονίσει» και θα τους είχαν επιστρέψει τις πινακίδες. Μάλιστα κάποιος είπε « Τι μ@λ@κιες κάνουν» ???? Και συνέχισε «Ο Κακλαμάνης δικός μας είναι και θα τα βρούμε» !!!!

Παρά τα επανειλημμένα τηλεφωνήματα μου στο νυχτερινό κέντρο , ακόμα παρά τις διαβεβαιώσεις τους όχι μονό δεν έχουμε πάρει πίσω τις πινακίδες αλλά η τηλεφωνήτρια μας παραπέμπει σε κλίσεις σε κινητά υποτίθεται υπεύθυνων που όμως δεν απαντούν.

Επίσης :

Οι συνθήκες λειτουργίας του νυχτερινού αυτού κέντρου από άποψη ασφάλειας είναι ανύπαρκτες !!!! Πολύ φοβάμαι ότι αν ανάψει «μια σπίθα» δεν υπάρχει καμία δυνατότητα διαφυγής ειδικά από τα δυο επάνω επίπεδα και θα έρθουν στις μνήμες μας πάλι εικόνες από την Θύρα 7 του Σταδίου Καραϊσκάκη πριν πολλά χρόνια που άνθρωποι πέθαναν λόγω ασφυξίας από άλλους που τους καταπλάκωσαν.

Δεν ξέρω κατά πόσο το νυχτερινό αυτό κέντρο είναι τυπικά νόμιμο ή όχι αλλά σας παρακαλώ για μια επιτόπου αυτοψία σε ώρες λειτουργίας του για να διαπιστώσετε τα λεγόμενα μου και να προβείτε στις απαιτούμενες και επιβαλλόμενες ενέργειες .

Δεν γνωρίζω για πόσα άτομα έχει άδεια λειτουργίας το συγκεκριμένο κατάστημα αλλά το να «στοιβάζουν» μπροστά σε ένα τραπεζάκι όχι πάνω από 1 τμ επιφάνεια και μπροστά από ένα τριθέσιο καναπεδάκι πάνω από 10-12 άτομα και μερικές φόρες παραπάνω για να χρεώσουν ανά 3 άτομα ένα μπουκάλι ποτό μονό με την έννοια ανθρώπινες συνθήκες δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κάτι τέτοιο.

Ευχαριστώ."

Διαβάστε και τα δύο δημοσιεύματα:

Ελευθεροτυπία: Της νύχτας τα... παρκόμετρα

Ελεύθερος Τύπος: Πάρκινγκ ο πεζόδρομος της Ερμού

Και ένα πριν λίγες μέρες (19/1) στα ΝΕΑ σχετικά με το θέμα γενικότερα στην περιοχή: Καταλήψεις δρόμων με ρεσάλτο παρκαδόρων

Και η Ανοιχτή Πόλη για το θέμα:

Το θέμα έθεσε η Ανοιχτή Πόλη στο Δημοτικό Συμβούλιο 15 Δεκεμβρίου 2008. Αφού δεν έγινε τίποτα το ξαναέθεσε στις 19.01.2009:

«Θα επανέλθουμε στο θέμα της Ερμού που είχαμε θέσει και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, για το νυχτερινό κέντρο που έχει μετατρέψει τον πεζόδρομο της Ερμού στο τμήμα προς την οδό Πειραιώς, σε οργανωμένο πάρκινγκ των πελατών του.

Προκαλεί εξαιρετική εντύπωση το θράσος του νυχτερινού κέντρου και πολλά ερωτηματικά για το από που το αντλεί, δεδομένου του γεγονότος ότι η Ερμού αποτελεί τον δεύτερο σημαντικότερο πεζόδρομο της Αθήνας μετά την Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Επιπλέον είναι μέρος της ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων, αποτελεί ο ίδιος αρχαιολογικό χώρο ευθύνης της Γ’ ΕΠΚΑ, είναι εξαιρετικά κεντρικός και φυλασσόμενος, καθώς συχνότατα οχήματα της αστυνομίας (και της δημοτικής) σταθμεύουν στην περιοχή αυτή.

Βέβαια, κάθε βράδυ από Παρασκευή μέχρι και Κυριακή το σύνολο της Ερμού από την Αγ. Ασωμάτων μέχρι και το πάρκο της Κορεάτικης αγοράς αποτελεί ελεύθερο υπαίθριο πάρκινκγ γεγονός που θα ήταν εξοργιστικό αν δεν το σκέπαζε το ακόμα πιο εξοργιστικό της λειτουργίας του οργανωμένου πάρκινγκ.

Με όλα αυτά τα δεδομένα και με την επίσημη ενημέρωση που έχει λάβει ο δήμος (στο δημοτικό συμβούλιο 15 Δεκέμβρη) καθώς και τις δεσμεύσεις που ακούστηκαν όταν τέθηκε το θέμα, είναι άξιο απορίας πως είναι δυνατόν να συνεχίζεται απρόσκοπτα η λειτουργία του οργανωμένου πάρκινγκ.

Αν ο δήμος σε διάστημα ενάμιση μήνα δεν έχει καταφέρει να άρει την προκλητική καταπάτηση ποιο είναι το μήνυμα για κάθε έναν που θέλει να αυθαιρετήσει εις βάρος του δημόσιου χώρου; Για ποιο διάστημα ακόμα το νυχτερινό κέντρο θα κερδοσκοπεί πουλώντας κάτι που δεν του ανήκει; Για πόσο καιρό ακόμα οι περαστικοί θα κινδυνεύουν από τις μανούβρες των παρκαδόρων; Αναλαμβάνει ο δήμος την ποινική ευθύνη για τυχόν ατύχημα πάνω στον πεζόδρομο, λόγο της ολιγωρίας του; Αναρωτιόμαστε γιατί ο δήμος δεν δείχνει για την προστασία του πεζοδρόμου το ίδιο πάθος που έδειξε για την προστασία του χριστουγεννιάτικου δέντρου; Δεν αποτελεί προτεραιότητα;

Αν ο δήμος δεν μπορεί να επιβάλει τη νομιμότητα και να προστατέψει τους πολίτες μετά από ενάμιση μήνα σημαίνει ή ότι δεν θέλει ή ότι δεν μπορεί. Αν ισχύει το δεύτερο παρακαλούμε να ανακοινωθεί επίσημα και οριστικά και να πάψουν οι αόριστες δεσμεύσεις μιας και πια μιλάνε τα γεγονότα.»

Ενέργειες Εγγράφων
  • Αποστολή
  • Εκτύπωση
  • Bookmarks
Τοποθεσίες:
ανακοινώσεις
Συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο Matrix24.gr και τον Γιώργο Μελιγγώνη 28/02/2014
Δήλωση του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδη μετά την ξενάγηση στην έκθεση του «Rethink Athens» 28/02/2014
Σημεία συνέντευξης του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο VIMA FM και την εκπομπή των Ξενάκη – Αδαμόπουλου 27/02/2014
Δήλωση του υποψήφιου δήμαρχου Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδη σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Καμίνη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. 26/02/2014
Δήλωση του υποψήφιου δήμαρχου Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη, Γαβριήλ Σακελλαρίδη σχετικά με τις δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότη Μηταράκη για το πάρκο Ελληνικού 26/02/2014
Η Ανοιχτή Πόλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας γης και του νερού 24/02/2014
Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του υποψήφιου δήμαρχου με την «Ανοιχτή Πόλη» Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην εκπομπή των Λυριτζή και Οικονόμου στο Σκάι Ραδιόφωνο 20/02/2014
Να προχωρήσει επιτέλους η δημιουργία χώρου πρασίνου στο οικόπεδο της ΔΕΗ στους Άνω Αμπελόκηπους 20/02/2014
Επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Αλληλεγγύης Αθήνας 14/02/2014
Σημεία από τη συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων με την "Ανοιχτή Πόλη", Γαβριήλ Σακελλαρίδη στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου 14/02/2014
Περισσότερα...
 
map.png