Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα γειτονιές τοπικές ανακοινώσεις

τοπικές ανακοινώσεις

Δημοσιεύτηκε 15/10/2012
Το παρκάκι της Διοχάρους θα παραμείνει πράσινο
Τσιμέντο να γίνει; Την Τετάρτη 28/05/2008 το συμβούλιο του 1ου διαμερίσματος έλαβε την πρώτη σημαντική απόφαση από την εγκατάσταση της νέας δημοτικής αρχής. Με τις ψήφους των συμβούλων της αντιπολίτευσης αλλά και 2 συμβούλων της παράταξης Κακλαμάνη, καταψηφίστηκαν οι προτεινόμενες συγκοινωνιακές ρυθμίσεις που αφορούσαν στον αποκλεισμό της οδού Διοχάρους στα Ιλίσια, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής υπόγειου σταθμού 386 αυτοκινήτων στη θέση νησίδας αναψυχής με δεντροστοιχίες (συνολικά 76 μεγάλα δέντρα).
Ολομέλεια του 1ου διαμερίσματος της Ανοιχτής Πόλης
Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου της νέας δημοτικής αρχής στο δήμο μας, η Ανοιχτή Πόλη του 1ου διαμερίσματος, σας καλεί στη συγκέντρωση της, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008, στις 6:00 μ.μ , στην Αίθουσα Ελλήνων Σκηνοθετών (Τοσίτσα 11, 1ος όροφος). Σας περιμένουμε να συζητήσουμε και να οργανώσουμε καλύτερα τις παρεμβάσεις μας.
Οι κάτοικοι υπερασπίζονται τη δημόσια υγεία...τα ΜΑΤ τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας
Στις 15 Αυγούστου η εταιρεία WIND τοποθέτησε κεραία κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Πλαπούτα 1 και Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, η οποία εδώ και 30 χρόνια βρίσκεται εγκαταλειμμένη λόγω ακαταλληλότητας (το κτήριο υπέστη καθίζηση και παραμένει γιαπί). Στο ίδιο σημείο από το οποίο τον περασμένο Ιούνιο, με πρωτοβουλία των κατοίκων, είχαν απομακρύνει δύο άλλες παράνομες κεραίες.
Άλσος Παγκρατίου, χρειαζόμαστε ένα ογκώδες θέατρο στην καρδιά του άλσους;
(ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης, με αφορμή τη συγκέτρωση για τη σωτηρία του Άλσους Παγκρατίου, που διοργάνωσε το Συντονιστικό Φορέων του 2ου Διαμερίσματος, 09.11.2008)
Το Παγκράτι μπορεί να γίνει μια όαση οικονομικής ευημερίας και κατανάλωσης.
Κατά το παράδειγμα της οδού Υμηττού, όπου τα πεζοδρόμια έχουν γεμίσει με τραπεζοκαθίσματα και τα δέντρα φιλοξενούνται στις προεκτάσεις των καταστημάτων, η πλειοψηφία του συμβουλίου του δεύτερου διαμερίσματος, αποφάσισε να απομακρύνει δύο παγκάκια στην οδό Εμπεδοκλέους στο Παγκράτι, που βρίσκονταν μπροστά από πιτσαρία ώστε να ικανοποιήσει το αίτημα του ιδιοκτήτη, για απελευθέρωση του χώρου από παγκάκια, πεζούς, περιοίκους, γονείς, παιδία με ποδήλατα και τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.
Να γίνει πολιτιστικό καφενείο το κτήριο στο Λόφο Λαμπράκη στην οδό Πυθέου
Στο λόφο Λαμπράκη, με πρόσβαση από τον πεζόδρομο της Πυθέου στο ύψος της οδού Θ. Γεωμέτρου, βρίσκεται ένα ισόγειο κτήριο με μεγάλη αυλή, ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων. Η πρώτη δημοπρασία για την παραχώρησή του σε ιδιώτη απέβη άκαρπη ενώ η δεύτερη έχει τιμή εκκίνησης 2.300 €.
Δύο έργα άμεσης προτεραιότητας για την περιοχή Δουργούτι στον Νέο Κόσμο
 
Ανοίγουμε τη συζήτηση για το Άλσος Παγκρατίου
Η Ανοιχτή Πόλη του 2ου διαμερίσματος καλεί τους κατοίκους της περιοχής Παγκρατίου, την Πέμπτη 3-7-2008, στις 8 μ.μ., στο Άλσος Παγκρατίου (γήπεδο Μπάσκετ), για να συζητήσουμε την πρόσφατη απόφαση της πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων.
Αστικό πράσινο για να αντιμετωπίσουμε τη ρύπανση και την κλιματική αλλαγή
Η Ανοιχτή Πόλη του 2ου διαμερίσματος, διοργανώνει την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, στις 19.00 στην αίθουσα του Διαμερισματικού Συμβουλίου (Φιλολάου 159, 4ος όροφος) συζήτηση με θέμα "αστικό πράσινο για να αντιμετωπίσουμε τη ρύπανση και την κλιματική αλλαγή", συζήτηση που αναβλήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα λόγω ανωτέρας (καιρικής και κλιματικής) βίας.
Ο Δήμος Αθηναίων να σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους
Αύριο είναι ημέρα γενικής απεργίας για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης. Όμως δεν απεργούν όλοι. Η δημοτική πλειοψηφία του 2ου και στο 6ου διαμερίσματος έχει ορίσει για την Τετάρτη 13 Φεβρουάριου, συνεδρίαση των αντίστοιχων διαμερισματικών συμβουλίων. Διαμερισματικά συμβούλια που απαιτούν την παρουσία εργαζομένων για την κάλυψη των τεχνικών αναγκών τους.
Η υγεία μας πάνω από τα κέρδη των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.
Μετά από μεγάλη συνέλευση των κατοίκων του 2ου διαμερίσματος, η παράνομη κεραία που βρίσκεται στην οδό Αμφικράτους 72 στον Άγιο Αρτέμιο, τέθηκε εκτός λειτουργίας. Είναι χαρακτηριστικό της επιμονής της εταιρείας ότι υπάλληλοι της προσπάθησαν να επανασυνδέσουν την κεραία αργά χθες το βράδυ.
Ανοιχτή Συνέλευση 3ου διαμερίσματος
Η Ανοιχτή Πόλη του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος προσκαλεί τα μέλη τους φίλους και τους δημότες του Δημοτικού μας Διαμερίσματος σε ανοιχτή συνέλευση την Πέμπτη 10 Απριλίου στις 7:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Πετραλώνων Οδός Αθηνοδώρου 61 για να συζητήσουμε:
Θέλουμε το κολυμβητήριο μας...όχι όμως και το μπετόν τους
Σήμερα το πρωί η Ανοιχτή Πόλη του 3ου διαμερίσματος μαζί με επιτροπές κατοίκων της περιοχής βρέθηκε έξω από το Σεράφειο κολυμβητήριο για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην τσιμεντοποίηση και τα σχέδια «ανάπλασης» της περιοχής.
Αποτελεί αρμοδιότητα της νομαρχίας να ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες
Μετά την δημοσιοποίηση των σχεδίων της Νομαρχίας για οικοδόμηση πολυώροφων κτηρίων διοίκησης, σε χώρο που προορίζεται για νηπιαγωγείο στην Ακαδημίας Πλάτωνος, οι κάτοικοι της περιοχής υπερασπίζονται συλλογικά τη γειτονιά τους.
Ανοιχτή συζήτηση
Ολομέλεια της Ανοιχτής Πόλης του 5ου διαμερίσματος
Η Ανοιχτή Πόλη σε κινητοποίηση για κεραία
Στις 9 Δεκέμβρη 2007, η Ανοιχτή Πόλη 5ου Διαμερίσματος συμμετείχε σε κινητοποίηση κατοίκων και φορέων της περιοχής Γκράβα, ενάντια στην ύπαρξη δυο παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή. Οι φορείς που συμμετείχαν στην κινητοποίηση εξέδοσαν την παρακάτω ανακοίνωση:
Δεκατρία χρόνια αδιαφορίας του Δήμου για το σπίτι της αγωνίστριας της αντίστασης Λέλας Καραγιάννη
Tην Κυριακή 5 Οκτωβρίου, τελέστηκε με τη συμμετοχή του Δήμου Αθηναίων μνημόσυνο για την αγωνίστρια της αντίστασης Λέλα Καραγιάννη. Η Ανοιχτή Πόλη του 6ου διαμερίσματος, βρέθηκε στην τελετή για να «υπενθυμίσει» ότι το σπίτι της Λέλας Καραγιάννη, παρ’όλες τις υποσχέσεις παραμένει αναξιοποίητο.
Έρχονται οι μπουλντόζες!
Εδώ και χρόνια οι κάτοικοι της Κυψέλης διεκδικούν να προστατευθεί το πάρκο που βρίσκεται στη συμβολή της Κύπρου και Πατησίων.
Οι παράνομες κεραίες… όμορφα πέφτουν
Η «Ανοιχτή Πόλη» του 6ου Διαμερίσματος χαιρετίζει την πρώτη απομάκρυνση παράνομης κεραίας κινητής τηλεφωνίας από την ταράτσα πολυκατοικίας στην οδό Νεκταρίου 5, που έγινε χτες με πρωτοβουλία κατοίκων του 6ου Διαμερίσματος.
Έκτο διαμέρισμα και περιβάλλον
Η Ανοιχτή Πόλη του 6ου διαμερίσματος της Κυψέλης εκφράζει την ανησυχία της για το γεγονός ότι με ευθύνη της πλειοψηφούσας παράταξης «Αθήνα η πόλη της Ζωής μας» δεν υιοθετήθηκαν χθες (06/06/2007) από το διαμερισματικό συμβούλιο δυο ψηφίσματα που αφορούσαν στο περιβάλλον και στους ελεύθερους χώρους.
Έκκληση για τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης
Η Ανοιχτή Πόλη και ειδικότερα η διαμερισματική κίνηση του 6ου Διαμερίσματος της Κυψέλης θα διοργανώσει μέσα στο Δεκέμβριο μια σειρά από πολιτιστικά δρώμενα στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης.
Διεκδικούμε μια πραγματική Χάρτα Πρασίνου
Η Ανοιχτή Πόλη του 7ου διαμερίσματος, διοργανώνει την Δευτέρα 26 Μαΐου 2008, στις 7.00 μ.μ., στην αίθουσα του διαμερισματικού συμβουλίου (Πανόρμου 59) συζήτηση με θέμα «Διεκδικούμε μια πραγματική χάρτα πρασίνου για το 7ο διαμέρισμα.
7o Διαμ: Ανάπλαση και κοινωνική αξιοποίηση τώρα!
Η περιοχή του 7ου Διαμερίσματος είναι μια πυκνοδομημένη περιοχή με υψηλούς συντελεστές δόμησης και κάλυψης.
Η ανάπλαση της παιδικής χαράς στο Άλσος και η αφύπνιση των πολιτών
Την Δευτέρα 26 Γενάρη από τις πρώτες πρωινές ώρες συνεργεία και εκσκαπτικά μηχανήματα των εργολάβων του Δήμου της Αθήνας άρχισαν τις εργασίες ανάπλασης στην παιδική χαρά του Άλσους Παγκρατίου. Οι κάτοικοι ανήσυχοι συγκεντρωθήκαν στο χώρο των εργασιών.
Ενέργειες Εγγράφων
  • Αποστολή
  • Εκτύπωση
  • Bookmarks
ανακοινώσεις
Συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο Matrix24.gr και τον Γιώργο Μελιγγώνη 28/02/2014
Δήλωση του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδη μετά την ξενάγηση στην έκθεση του «Rethink Athens» 28/02/2014
Σημεία συνέντευξης του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο VIMA FM και την εκπομπή των Ξενάκη – Αδαμόπουλου 27/02/2014
Δήλωση του υποψήφιου δήμαρχου Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδη σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Καμίνη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. 26/02/2014
Δήλωση του υποψήφιου δήμαρχου Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη, Γαβριήλ Σακελλαρίδη σχετικά με τις δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότη Μηταράκη για το πάρκο Ελληνικού 26/02/2014
Η Ανοιχτή Πόλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας γης και του νερού 24/02/2014
Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του υποψήφιου δήμαρχου με την «Ανοιχτή Πόλη» Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην εκπομπή των Λυριτζή και Οικονόμου στο Σκάι Ραδιόφωνο 20/02/2014
Να προχωρήσει επιτέλους η δημιουργία χώρου πρασίνου στο οικόπεδο της ΔΕΗ στους Άνω Αμπελόκηπους 20/02/2014
Επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Αλληλεγγύης Αθήνας 14/02/2014
Σημεία από τη συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων με την "Ανοιχτή Πόλη", Γαβριήλ Σακελλαρίδη στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου 14/02/2014
Περισσότερα...
 
map.png