Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Η Ανοιχτή Πόλη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η Ανοιχτή Πόλη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοσιεύτηκε 18/04/2013

1. Ο δήμος Αθηναίων «εκκαθαρίζει» τη μνήμη του Δημήτρη Χριστούλα

Ο Δημήτρης Χριστούλας με την πολιτική πράξη της δημόσιας αυτοκτονίας του στο Σύνταγμα - τόπο των «αγανακτισμένων» και του λαού της Αθήνας - έστειλε ένα μήνυμα αγώνα και αξιοπρέπειας. Η συνέλευση της πλατείας Συντάγματος τοποθέτησε μια λιτή πλάκα μνήμης και μια δεύτερη ο Μίκης Θεοδωράκης και η «Σπίθα», ενώ για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα το «δένδρο» της πλατείας αποτέλεσε ένα λαϊκό αυτοσχέδιο μνημείο.

Οι δύο πλάκες μνήμης της πλατείας Συντάγματος καταστράφηκαν από το δήμο Αθηναίων. Πρόκειται για βάναυση πράξη μιας εξουσίας που δεν επικοινωνεί με το λαό της πόλης. Καταθέτουμε την επιστολή της Έμμυς Χριστούλα, κόρης του ιδανικού αυτόχειρα Δημήτρη Χριστούλα και ζητάμε από το δημοτικό συμβούλιο και το δήμαρχο Αθηναίων να τοποθετηθούν στο θέμα.

 

2.  Πογκρόμ εναντίον αστέγων στο δήμο Αθηναίων

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της «εφημερίδας των Συντακτών» και τα στοιχεία που έχει η Ανοιχτή Πόλη εξαπολύθηκε από την αστυνομία πογκρόμ εναντίον των αστέγων που μένουν σε δρόμους του κέντρου αλλά και  συνοικιών. Η «επιχείρηση σκούπα» γίνεται ως εξής: με πρόσχημα την εξακρίβωση στοιχείων οι άστεγοι οδηγούνται σε αστυνομικά τμήματα σε όλη την Αττική , ενώ καταστρέφεται η ελάχιστη οικοσκευή τους. Στη συνέχεια αφήνονται σε διάφορα απομακρυσμένα από το κέντρο σημεία, όπως Βάρη, Ωρωπός κ.λπ. με αποτέλεσμα να χάνουν ακόμα και τις άθλιες συνθήκες επιβίωσης που είχαν πριν. Τα παραπάνω επιβεβαιώνει η Ευαγγελική Εκκλησία (Ευριπίδου 14, υπεύθυνος κ. Βιταλάκης), η οποία παρέχει βραδινά συσσίτια σε άπορους/άστεγους. Απ’ ότι φαίνεται στην επιχείρηση συνδράμει και η δημοτική αστυνομία, καθώς οι δομές αλληλεγγύης της Ανοιχτής Πόλης στο Νέο Κόσμο καταγγέλλουν ότι ένα φορτηγό του δήμου μάζεψε την οικοσκευή των αστέγων της γειτονιάς, μεταξύ αυτών και 2 αναπήρων - ο ένας καρκινοπαθής. Καλούμε τη δημοτική πλειοψηφία να τοποθετηθεί επί του θέματος, όχι μόνο όσον αφορά την εμπλοκή της δημοτικής αστυνομίας αλλά και σχετικά με τη θέση της για τους άστεγους της πόλης μας και τα μέτρα βοήθειας που πρέπει να ληφθούν.

Με την ευκαιρία ρωτάμε τη δημοτική αστυνομία αν γνωρίζει τι έγινε το ξύλινο περίπτερο που στέγαζε τη δομή αλληλεγγύης της Ανοιχτής Πόλης στο Νέο Κόσμο. Μήπως είναι και αυτό θύμα των εκκαθαρίσεων ;  

 

3.  Αντιδημοκρατική εκτροπή στο συμβούλιο της 4ης δημοτικής κοινότητας.

Έργα και ημέρες της Artume ΑΕ και του δήμου Αθηναίων

Στην τελευταία συνεδρίαση (17/4) του κοινοτικού συμβουλίου της 4η δημοτικής κοινότητας επιχειρήθηκε να ληφθεί απόφαση που να νομιμοποιεί τις επιδιώξεις του δήμου, οι οποίες ταυτίζονται με αυτές τις Artume AE, για το χώρο του βιομηχανικού μνημείου Μουζάκη, ώστε να υπάρχει θετική θέση της κοινότητας εν όψει της συζήτησης του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο. Η επιχείρηση λήψης απόφασης , η οποία δεν κατέστη δυνατόν να ληφθεί, παραπέμπει σε πραξικοπηματική διαδικασία. Συγκεκριμένα, η 4η δημοτική κοινότητα συζητούσε το θέμα εξ αναβολής ώστε να προσκομιστούν τα παρακάτω στοιχεία :  οικονομοτεχνική μελέτη, ΣΜΠΕ, κυκλοφοριακή μελέτη, γνωμοδότηση από την αρμόδια αρχή Πολιτισμού.

Τα στοιχεία αυτά δεν προσκομίστηκαν, ο λόγος δεν δόθηκε στην Επιτροπή Κατοίκων, ενώ εκτοξεύτηκαν ύβρεις και έγιναν βιαιοπραγίες εναντίον μελών της. Μέσα σ’ ένα κλίμα διαμαρτυριών, η πρόεδρος της 4ης δημοτικής κοινότητας δεν έθεσε σε ψηφοφορία την πρόταση του δημοτικού συμβούλου κ. Πανόπουλου για να δοθεί ο λόγος στην Επιτροπή Κατοίκων, αντίθετα, χωρίς να προβεί σε ανάγνωση της προτεινόμενης απόφασης και χωρίς να ψηφίσει το σώμα, ανακοίνωσε ότι λαμβάνεται απόφαση διά πλειοψηφίας και εξαφανίστηκε. Στη συνέχεια κλήθηκε η αστυνομία και κατέφθασαν 3 περιπολικά για να «συνετίσουν» τους διαμαρτυρόμενους για την αντιδημοκρατική εκτροπή της διαδικασίας.

Η Ανοιχτή Πόλη δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει καμιά απόφαση καθώς δεν τηρήθηκαν οι στοιχειώδεις διαδικασίες, πράγμα που βεβαιώνεται και από το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. 

 

Επί της ουσίας του θέματος η Ανοιχτή Πόλη δηλώνει τα παρακάτω:

Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΟΡΣΑ και συμφωνία του δήμου Αθηναίων τροποποιήθηκε το σχέδιο πόλεως στο Ο.Τ. 75/124 της Ακαδημίας Πλάτωνος σε ΒΙΟΠΑ προς εξυγίανση, με ένα και μοναδικό στόχο : να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της ιδιωτικής εταιρίας Artume ΑΕ, που ανήκει σε αγγλικό fund και έχει σκοτεινό βίο και πολιτεία και σε άλλες περιοχές της χώρας (Αταλάντη, Σπέτσες). Η υπηρεσία Σχεδίου Πόλεως στην εισήγησή της υποστηρίζει ότι οι αλλαγές στα πολεοδομικά σχέδια δεν μπορούν να γίνονται σημειακά, όπως επιχειρεί η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου στη συγκεκριμένη περίπτωση. Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογη απόφαση στην περιοχή του Προμπονά είχε εκπέσει στο ΣτΕ, καθώς οι τροποποιήσεις των σχεδίων αφορούν ένα ευρύτερο πολεοδομικό σχεδιασμό και όχι φωτογραφικές παρεμβάσεις υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Ανάλογη περίπτωση είναι και η νομιμοποίηση του αυθαίρετου νυχτερινού κέντρου Μοροσούλη με τη μετονομασία του σε πολιτιστικό κέντρο, μέσω αλλαγής χρήσεων γης στο Ο.Τ. στο οποίο ανήκει το εν λόγω διασκεδαστήριο.

Ο δήμος Αθηναίων ενεργεί στη συγκεκριμένη περίπτωση Μουζάκη ως εντολοδόχος του ιδιώτη, παρακάμπτοντας τους νόμους και τους κανόνες του δημοσίου συμφέροντος. Η πολεοδομία του δήμου έδωσε άδεια κατεδάφισης του βιομηχανικού μνημείου ενώ υπήρχε αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στην περιοχή και είχε υποβληθεί φάκελος στο ΥΠΠΟΤ για την κήρυξή του ως διατηρητέου μνημείου. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΥΠΠΟΤ έσπευσε να σταματήσει την κατεδάφιση αλλά ένα μεγάλο και σημαντικό τμήμα του κτηρίου είχε ήδη μετατραπεί σε ερείπια. Στη συνέχεια, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τροποποίησε την Οικοδομική Γραμμή στο συγκεκριμένο οικόπεδο σύμφωνα με τα σχέδια ανέγερσης νέου κτηρίου από την εταιρία.

Ο δήμαρχος Αθηναίων εγκαινιάζει ένα καινούργιο «θεσμό» που ονομάζεται «Κοινή Διακήρυξη Προθέσεων» για την αναζωογόνηση περιοχών στην 4η δημοτική κοινότητα, με αφορμή τη δημιουργία του Πολυκέντρου Πολιτισμού, Αναψυχής και Εμπορίου Academy Gardens. Οι προθέσεις και των δύο συμβαλλομένων δεν μπορούν να μείνουν κρυφές στην τοπική κοινωνία, αλλά ένα μνημόνιο καλών προθέσεων αν και γελοίο δεν παύει να είναι θλιβερό για το δημόσιο φορέα που το προσυπογράφει.

Οι καλές προθέσεις από πλευράς Artume ΑΕ θυμίζουν καθρεφτάκια σε ιθαγενείς και αφορούν την κατεδάφιση μιας μάντρας, το βάψιμο δύο σχολείων και της κοινότητας, 50 τ.μ. και ένα μαγειρείο για το δήμο, καθώς και μελέτες στο γόνατο για πολύ σοβαρά έργα, τα οποία αποτελούν αρμοδιότητα του της διεύθυνσης Πολιτισμού του υπουργείου Παιδείας, της ΕΕΑΧΑ και του δήμου Αθηναίων. Όσον αφορά τις θέσεις εργασίας, αυτό που θα συμβεί, εάν η επιχείρηση προχωρήσει, είναι να κλείσουν μικρά και μεγαλύτερα μαγαζιά στο δήμο Αθηναίων (περιοχή Ακαδημία Πλάτωνος) και το δήμο Περιστερίου, ο οποίος ευλόγως έχει απορρίψει την «επένδυση». Το ίδιο ισχύει για όλους τους φορείς του εμπορίου και τη ΓΣΕΒΕ, που απορρίπτει κάθε mall ή συναφές εμπορικό μεγαθήριο στην Αττική. Οι καλές προθέσεις του δήμου Αθηναίων αφορούν στην παράκαμψη κάθε νομικού και ηθικού εμποδίου ώστε ο επιχειρηματίας να κάνει ότι ακριβώς επιθυμεί.

Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου και υποστηρίζουμε τις θέσεις της Επιτροπής Κατοίκων της Ακαδημίας Πλάτωνος, στους αγώνες της οποίας αποδίδουμε τη σωτηρία του αρχαιολογικού χώρου, τη βελτίωση του πολεοδομικού σχεδίου, την αποτροπή του μεγαθηρίου της Νομαρχίας Αττικής, τη θετική παρέμβαση στους «Λαχανόκηπους» και γενικά την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, των κοινόχρηστων χώρων και του κοινωνικού εξοπλισμού της γειτονιάς.

 

4. Το Γηροκομείο Αθηνών πρέπει να εξυγιανθεί, να λειτουργήσει με το σύνολο των κτηρίων του και με άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους

Παρά το ότι το Γηροκομείο Αθηνών δεν ανήκει στο δήμο Αθηναίων, έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε τη λειτουργία ενός θεσμού, ο οποίος έχει στην κατοχή του μεγάλη ακίνητη περιουσία και απαντά σε πολύ σοβαρά κοινωνικά προβλήματα στην περίοδο της μαζικής φτωχοποίησης. Σήμερα 6 από τα 9 κτήρια είναι κλειστά, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για 30 μήνες και οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους ηλικιωμένους προβληματικές. Η επιτροπή που συνέστησε το δημοτικό συμβούλιο, έστω με καθυστέρηση μηνών, πρέπει να δράσει άμεσα. Ως πρώτο βήμα της οικονομικής εξυγίανσης πρέπει να ζητηθούν από το ΔΣ της Ελεήμονος Εταιρίας τα παραστατικά στοιχεία οικονομικής διαχείρισης, το καταστατικό λειτουργίας και τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει το ίδρυμα.

 

5. Απολυόμενοι εργαζόμενοι ΟΠΑΝΔΑ, νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας, δραματική συρρίκνωση των υπηρεσιών του οργανισμού

137 εργαζόμενοι του ΟΠΑΝΔΑ, προερχόμενοι από τον ΟΝΑ απολύονται ή έχουν απομακρυνθεί ήδη. Σύμφωνα με την πρόταση και των ίδιων των εργαζομένων, η Ανοιχτή Πόλη ζητά την υπογραφή δίμηνων συμβάσεων εργασίας, έχοντας υπ’ όψιν και τη γνωμάτευση του Συνηγόρου του Δημότη ότι δεν τίθεται νομικό κώλυμα.

Σχετικά με τη λειτουργία του ΟΠΑΝΔΑ, επισημαίνεται ότι ο νέος οργανισμός έχει μείνει με 765 άτομα έναντι των 1200 που διέθετε (απολύσεις συμβασιούχων, συνταξιοδοτήσεις). Όπως και η ίδια η δημοτική αρχή αντιλαμβάνεται, οι υπηρεσίες δεν μπορούν να στελεχωθούν και έτσι βασικές δομές πολιτισμού και αθλητισμού θα κλείσουν ή θα περικοπεί δραστικά η λειτουργία τους. Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε διοικητικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται βασικές λειτουργικές προϋποθέσεις όσων υπηρεσιών απομένουν.

Σχετικά με την πολιτική διαχείρισης του υπάρχοντος προσωπικού στον προς έγκριση «Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας» γίνεται φανερό ότι μπορεί μεν η διοίκηση Καμίνη να διατείνεται ότι διαφυλάσσει προσωρινά τις μειωμένες θέσεις εργασίας, όμως η διαρκής πιστή εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών θα δημιουργήσει σύντομα νέα προβλήματα και, τελικά, νέες δομές θα κλείσουν και νέοι εργαζόμενοι θ’ απολυθούν.

 

6. Συνεργασία δήμου Αθηναίων και Ιδρύματος Σόρος

Για την Ανοιχτή Πόλη η βασική δομή κοινωνικής αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων είναι το ΚΥΑΔΑ (Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης). Ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών, που στεγάζεται στο κτήριο του παλιού Φρουραρχείου (σταθμός Λαρίσης), εντάχθηκε μετά και από πίεση της Ανοιχτής Πόλη στο ΚΥΑΔΑ και παρέχει τρόφιμα και ρουχισμό σε συμπολίτες μας που δεν μπορούν να επιβιώσουν λόγω των μνημονιακών πολιτικών.

Σημειωτέον ότι, ενώ οι ανάγκες σε σίτιση είναι τεράστιες , η ανταπόκριση του δήμου είναι ελάχιστη για δύο λόγους : από τη μια, οι σχετικές υπηρεσίες υποχρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους και, από την άλλη, υπάρχει ολιγωρία του δήμου να κινητοποιηθεί για την ανεύρεση πόρων, όπως π.χ. χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για τη σίτιση των μαθητών στα σχολεία.

Στο πλαίσιο αυτό η πρόταση του κ. δημάρχου, που έρχεται προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο (18/4/2013), για «συνεργασία» με τον Οργανισμό Open Society Initiative for Europe, άλλως Ίδρυμα Σόρος, είναι απαράδεκτη και ζητούμε να μη γίνει αποδεκτή. Με λίγα λόγια, το Ίδρυμα προτείνει να διαθέσει 663.000 € για να επισκευαστεί ο 2ος όροφος του Φρουραρχείου, ώστε να στεγάσει δικές του υπηρεσίες (νομική βοήθεια, δράσεις εργασιακής υποστήριξης, κ.λπ.) μαζί με υπηρεσίες που, ενδεχομένως, ο δήμος θα ήθελε να παράσχει. Για να μιλήσουμε ευθέως, πρόκειται για φιλανθρωπία που καλύπτεται κατά μεγάλο μέρος από δημοτική ακίνητη περιουσία. Όσον αφορά το χορηγό, είναι απαράδεκτη η σχέση με τον υπ’ αρ. 1 κερδοσκόπο διεθνώς, που διέλυσε την οικονομία της χώρας μας.

 

7. Προγραμματική σύμβαση μεταξύ δήμου Αθηναίων και της Ε.Α.Τ.Α. ΑΕ για την υλοποίηση του προγράμματος «Πρόσοψη»

Η Ανοιχτή Πόλη υπήρξε στο παρελθόν πολύ θετική στο πρόγραμμα «Πρόσοψη» γιατί δεν αποτελεί έργο βιτρίνας αλλά συμβάλλει στην αναβάθμιση της εικόνας της πόλης και της ζωής των κατοίκων της. Στη σημερινή πρόταση, η ένταξη του ποσού, με το οποίο ενισχύονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων, στο ΕΣΠΑ είναι ενέργεια σωστή. Υπάρχει, όμως, σοβαρό πρόβλημα με τη χρηματοδότηση που θα διαθέσει ο δήμος Αθηναίων για τη παραγωγή του έργου. Εδώ κατά τη γνώμη μας διατίθεται το ιλιγγιώδες ποσό του 1.845.000 € το οποίο πρέπει να μειωθεί δραστικά και να αναθεωρηθεί η κατανομή του τελικού ποσού στα επιμέρους κονδύλια.

 

8. Αποκατάσταση από το δήμο Αθηναίων κτηρίου του ΕΒΕΑ στην πλατεία Αμερικής

Ενώ ο δήμος Αθηναίων συνεχώς συρρικνώνει το κοινωνικό του πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα είναι σχεδόν μηδενικό, θα αναλάβει να δαπανήσει χρήματα για να επισκευάσει το κτήριο του ΕΒΕΑ, δηλαδή το κτήριο των πλουσιότερων τάξεων της χώρας. Πρόκειται, προφανώς, για σοβαρό οικονομικό σκάνδαλο.

 

9. Ερευνητικό πρόγραμμα «Θαλής-ΕΚΠΑ-Διερεύνηση, καταγραφή και ανάλυση των ανισοτήτων πρόσβασης των μεταναστών σε υπηρεσίες υγείας»

Η Ανοιχτή Πόλη θεωρεί το ερευνητικό πρόγραμμα εμπαιγμό από την πλευρά του δήμου, καθώς όχι μόνο δεν διαθέτει, παρά μόνο κατ’ όνομα, υπηρεσίες που αφορούν στους μετανάστες, αντίθετα συνεργάζεται με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σε θέματα καταστολής και αγνοεί τη δολοφονική δράση εναντίον τους από τη ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Δεν χρειάζεται να ερευνήσουμε τις ανισότητες πρόσβασης των μεταναστών σε υπηρεσίες υγείας αλλά να λειτουργήσουμε τα ανενεργά ή κλειστά δημοτικά ιατρεία για ντόπιους και αλλοδαπούς, να δημιουργήσουμε εξωτερικές μονάδες φροντίδας υγείας, να προσφέρουμε μαζικούς εμβολιασμούς σε παιδιά και γενικότερα να κάνουμε αυτό που μας αντιστοιχεί για την υγεία των μεταναστών.

 

10. Χωροθέτηση των αδειών χειροτεχνών

Η Ανοιχτή Πόλη έλαβε μέρος με την επικεφαλής δημοτική σύμβουλο στη διαβούλευση μεταξύ των οργανώσεων και των ομάδων χειροτεχνών και συναφών επαγγελμάτων και των δημοτικών παρατάξεων, που οργανώθηκε στο δήμο Αθηναίων από την αντιδήμαρχο κα Κοντοσταθάκου. Στη συζήτηση συμμετείχε και εκπρόσωπος της παράταξης «Επιμένουμε Αθήνα».

Από την Ανοιχτή Πόλη τέθηκαν 3 βασικές αρχές για την πρόταση - λύση που πρέπει να δώσει ο δήμος Αθηναίων.

α. Η ιστορικότητα της παρουσίας αυτών των υπαίθριων επαγγελμάτων στην Αθήνα, ήδη από την αρχαιότητα, που συνεχίστηκε τον 19ο και 20ο αιώνα, αποτελώντας μέρος της ταυτότητας του Ιστορικού Κέντρου.

β. Η κοινωνική διάσταση της απασχόλησης όλων των εργαζομένων στα χειροτεχνικά - καλλιτεχνικά και συναφή επαγγέλματα, σε καιρό μεγάλης οικονομικής κρίσης. Όλες οι θέσεις εργασίας πρέπει να διατηρηθούν.

γ. Η στήριξη της καλλιτεχνικής - χειροτεχνικής δημιουργίας σε μια περίοδο που ελαχιστοποιούνται η δημιουργική - καλλιτεχνική διάσταση έναντι της μεταπρατικής στο λιανικό εμπόριο.

Με αυτά τα δεδομένα και σύμφωνα με τις προτάσεις των συμμετεχόντων - ομάδων και σωματείων - η Ανοιχτή Πόλη προτείνει λύσεις σε θέσεις οι οποίες είναι άμεσα συνυφασμένες με τη ροή των επισκεπτών και την κίνηση του Ιστορικού Κέντρου.

Τέτοιες θέσεις, μη ανταγωνιστικές προς τα παρακείμενα καταστήματα, είναι :

· Η Αποστόλου Παύλου (έχει καταστήματα εστίασης και αναψυχής)

· Η αρχή της οδού Ερμού για τους συλλέκτες νομισμάτων, κ.λπ. (έχει εμπορικά πολυκαταστήματα και καταστήματα).

·  Η Άρεως

·  Οι πλατείες Μοναστηρακίου και Καπνικαρέας

·  Η οδός Επταχάλκου για όσους χειροτέχνες την επιλέξουν

Αναγνωρίζουμε την ύπαρξη ορισμένων προβλημάτων νομοθεσίας, τα οποία, όμως, μπορούν να διευθετηθούν, ακριβώς γιατί το επίδικο είναι η συμβίωση της χειροτεχνίας και των χειροτεχνών στο Ιστορικό Κέντρο.  

Ενέργειες Εγγράφων
  • Αποστολή
  • Εκτύπωση
  • Bookmarks
— Αρχειοθέτηση
ανακοινώσεις
Συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο Matrix24.gr και τον Γιώργο Μελιγγώνη 28/02/2014
Δήλωση του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδη μετά την ξενάγηση στην έκθεση του «Rethink Athens» 28/02/2014
Σημεία συνέντευξης του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο VIMA FM και την εκπομπή των Ξενάκη – Αδαμόπουλου 27/02/2014
Δήλωση του υποψήφιου δήμαρχου Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδη σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Καμίνη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. 26/02/2014
Δήλωση του υποψήφιου δήμαρχου Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη, Γαβριήλ Σακελλαρίδη σχετικά με τις δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότη Μηταράκη για το πάρκο Ελληνικού 26/02/2014
Η Ανοιχτή Πόλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας γης και του νερού 24/02/2014
Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του υποψήφιου δήμαρχου με την «Ανοιχτή Πόλη» Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην εκπομπή των Λυριτζή και Οικονόμου στο Σκάι Ραδιόφωνο 20/02/2014
Να προχωρήσει επιτέλους η δημιουργία χώρου πρασίνου στο οικόπεδο της ΔΕΗ στους Άνω Αμπελόκηπους 20/02/2014
Επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Αλληλεγγύης Αθήνας 14/02/2014
Σημεία από τη συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων με την "Ανοιχτή Πόλη", Γαβριήλ Σακελλαρίδη στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου 14/02/2014
Περισσότερα...
 
map.png