Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα αφιερώματα Βουλευτικές εκλογές και Τοπική Αυτοδιοίκηση- Οι πολιτικές κυβέρνησης και τρόικας οδηγούν το Δήμο Αθηναίων σε μαρασμό

Βουλευτικές εκλογές και Τοπική Αυτοδιοίκηση- Οι πολιτικές κυβέρνησης και τρόικας οδηγούν το Δήμο Αθηναίων σε μαρασμό

Δημοσιεύτηκε 23/04/2012

Βίος και πολιτεία της δημοτικής αρχής Καμίνη - Η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος- ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ

Ενάμιση χρόνο τώρα ο δήμαρχος κ. Καμίνης και η δημοτική πλειοψηφία εφαρμόζουν απαρέγκλιτα την πολιτική των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων.

Ενάμιση χρόνο τώρα οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου συρρικνώνονται δραματικά, εκατοντάδες εργαζόμενοι απολύονται, οι γειτονιές εγκαταλείπονται, σχεδόν κανένα έργο δεν υλοποιείται, τα μαγαζιά κλείνουν, πολλά παιδιά υποφέρουν από ασιτία, ενώ πολλαπλασιάζονται οι στρατιές των άπορων και άστεγων συμπολιτών μας.

Ενάμιση χρόνο τώρα ο αυταρχισμός των δικαστικών προσφυγών κατά της απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, των ΜΑΤ, των συλλήψεων κατοίκων, του περιορισμού των διαδηλώσεων και της σκούπας κατά των μεταναστών, είναι η πολιτική του δημάρχου κ. Καμίνη απέναντι στην κρίση που πλήττει την κοινωνία και την πόλη.

Ενάμιση χρόνο τώρα η δημοτική πλειοψηφία βλέπει να υπεξαιρούνται από την κυβέρνηση οι οφειλόμενοι πόροι στο δήμο, που είναι δικά μας χρήματα, παραμένοντας απαθής και αδιάφορη.

Ενάμιση χρόνο τώρα μιλά για περιορισμό της σπατάλης και εννοεί να κλείσουν βρεφονηπιακοί σταθμοί και δημοτικά ιατρεία, να υποχρηματοδοτούνται τα συσσίτια, να κτίζονται οι ελεύθεροι χώροι από τους εργολάβους, να υποβαθμίζονται οι πολιτιστικές, αθλητικές υπηρεσίες του δήμου και να υπολειτουργούν αυτές που εξυπηρετούν καθημερινά τους πολίτες (ΚΕΠ, υπηρεσία αλλοδαπών, κ.λπ.).

Ενάμιση χρόνο τώρα η δημοτική πλειοψηφία στέκεται εχθρικά απέναντι στο λαό της πόλης, με επιχείρηση εκκαθάρισης στο Σύνταγμα και με αρνητική στάση απέναντι στο κίνημα Δεν πληρώνουμε τα Χαράτσια. Εκεί που άλλοι δήμοι στηρίζουν πρωτοβουλίες καταναλωτών και παραγωγών, ο δήμος Αθηναίων σιωπά. Το «επιχειρείν» της παρανομίας έχει γίνει κανόνας σε βάρος των κατοίκων και των νόμιμων μαγαζιών.

Η πολιτική της δημοτικής αρχής Καμίνη δεν αντιπροσωπεύει την κοινωνία πόλης. Είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης και της τρόικας στο δήμο.

Αγωνιζόμαστε με τις επιτροπές και τα κινήματα στις γειτονιές αλλά και με τις παρεμβάσεις στο δημοτικό και τα κοινοτικά συμβούλια για να σταματήσουμε αυτή την πολιτική. Και παρά το σιδερένιο κορσέ του μνημονίου καταφέρνουμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα σε μικρά ή μεγαλύτερα θέματα της καθημερινής ζωής. Σήμερα, όμως, η εξάρτηση ή/και πλήρης υποταγή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πολιτική κυβέρνησης και τρόικας δεν αφήνει πολλά περιθώρια, πολύ περισσότερο που η πλειοψηφία του δήμου Αθηναίων στηρίζει τα μνημόνια της χρεοκοπίας και ο δήμαρχος κάλεσε τους βουλευτές να τα υπερψηφίσουν.

 

 

ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ

 

Έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας. Αναγκάστηκαν να προκηρύξουν εκλογές. Πρέπει να τις χάσουν. Πρέπει εμείς, οι λαϊκές τάξεις, να εκπέμψουμε στην Ελλάδα και την Ευρώπη ένα ηχηρό ΟΧΙ. Δεν αναγνωρίζουμε τις δανειακές συμβάσεις και τα μέτρα χρεοκοπίας της κοινωνίας, δεν χρωστάμε σε κανένα, δεν πληρώνουμε τα χρέη τους.

Οι εκλογές μπορούν να γίνουν το δημοψήφισμα που αρνήθηκαν και η αφετηρία για μια άλλη πορεία της χώρας. Η Ανοιχτή Πόλη συντονίζεται στο ριζοσπαστικό αριστερό Όχι και στο θετικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας που διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη της, όπως η Μαρία Κανελλοπούλου (Αχαϊα), ο Τάσος Κορωνάκης και ο Παναγιώτης Σκούτας (Α΄ Αθήνας) και η Ντίνα Βαϊου (Επικρατείας), μετέχουν στα ψηφοδέλτια.

Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Η Ευρωπαϊκή Ένωση του κεφαλαίου θα υποστεί τις συνέπειες της ελληνικής απειθαρχίας στην οποία οδηγεί η πολιτική της και θα πληρώσει βαρύ τίμημα.

Συντονιζόμαστε με τους εξεγερμένους ευρωπαϊκούς λαούς, με το εργατικό και τα άλλα κινήματα στην Ευρώπη, με την ευρωπαϊκή αριστερά που μιλά στο δικό μας όνομα και με το κίνημα : Είμαστε όλοι Έλληνες. Η στυγνή εκμετάλλευση των ανθρώπων, η βία της ανέχειας και ο κυνισμός των αγορών που μας κυβερνούν, δεν είναι αιώνιοι νόμοι του θεού ή της φύσης. Στην ανθρώπινη ιστορία οι λαοί έχουν βάλει τη σφραγίδα τους. Δεν θα επιτρέψουμε να μας βάλουν ξανά στο γύψο. Αντίσταση και Αλληλεγγύη.

 

Οι δήμοι οδηγούνται σε οικονομική κατάρρευση.

Σύμφωνα με την ίδια την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), θα φυτοζωούν ή θα κλείσουν.

Οι ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) μειώθηκαν κατά 50,26% σε σχέση με το 2009, δηλαδή από 2.845 εκ € έπεσαν στα 1.415 εκ. € . Από τα χρήματα αυτά οι δήμοι καλύπτουν επιπλέον πληρωμές που δεν είναι αντικείμενο των προϋπολογισμών τους.

Ακόμα μεγαλύτερη υπήρξε η μείωση της ΣΑΤΑ - επιχορήγηση για επισκευές, συντηρήσεις και μικρές επενδύσεις- που είναι μείον 55% σε σχέση με το 2009, δηλαδή από 847 εκ € μειώθηκαν στα 380 εκ €.

Αν δεν καταβληθεί εγκαίρως το ποσόν των 300 εκ. € από τα 450 εκ. €, για τα οποία είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση, τον Μαϊο οι δήμοι θα οδηγηθούν σε στάση πληρωμών.

Ενέργειες Εγγράφων
  • Αποστολή
  • Εκτύπωση
  • Bookmarks
ανακοινώσεις
Συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο Matrix24.gr και τον Γιώργο Μελιγγώνη 28/02/2014
Δήλωση του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδη μετά την ξενάγηση στην έκθεση του «Rethink Athens» 28/02/2014
Σημεία συνέντευξης του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο VIMA FM και την εκπομπή των Ξενάκη – Αδαμόπουλου 27/02/2014
Δήλωση του υποψήφιου δήμαρχου Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδη σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Καμίνη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. 26/02/2014
Δήλωση του υποψήφιου δήμαρχου Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη, Γαβριήλ Σακελλαρίδη σχετικά με τις δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότη Μηταράκη για το πάρκο Ελληνικού 26/02/2014
Η Ανοιχτή Πόλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας γης και του νερού 24/02/2014
Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του υποψήφιου δήμαρχου με την «Ανοιχτή Πόλη» Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην εκπομπή των Λυριτζή και Οικονόμου στο Σκάι Ραδιόφωνο 20/02/2014
Να προχωρήσει επιτέλους η δημιουργία χώρου πρασίνου στο οικόπεδο της ΔΕΗ στους Άνω Αμπελόκηπους 20/02/2014
Επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Αλληλεγγύης Αθήνας 14/02/2014
Σημεία από τη συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων με την "Ανοιχτή Πόλη", Γαβριήλ Σακελλαρίδη στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου 14/02/2014
Περισσότερα...
 
map.png